Hitler

22.04.2016 kl. 23:46

Okej, jag är ingen recensent, så jag tänker en av kommentarerna på Netflix tala: 

"En skakande film som är utmanande för oss alla. Det är obehagligt lätt att vi obetänksamt reviderar historien, när det hemska som verkligen har hänt och händer överskuggas av framsteg som gjorts och görs. Filmen börjar som en komedi, som nästan provocerar i sitt lättsinne, och övergår sedan i en skakande nutidsskildring. Den riktar strålkastarna mot populismen, fanatismen, den ytliga journalistiken och underhållningsindustrin och utmanar oss alla till eftertanke och självrannsakan."

I filmen Er ist wieder da (2015, baserad på en bok med samma titel skriven av Timur Vermes) vaknar Hitler upp i 2014 och banar sakta men säkert fram sin väg till makt genom att resa runt och prata med det tyska folket, och erövra underhållningsbranschen. Det här sker så gott som av sig självt, eftersom producenterna ser honom som en väldigt övertygande komiker och därför ett enkelt sätt att tjäna pengar. 

Jag hade ingen aning om vad som väntade när vi satte på den här filmen. Det började alldeles alldagligt, om än fängslande, och slutade med en enorm klump i magen. Berättelsen placerar vår samtid i ett ögonöppnande perspektiv som visar hur vi låter historien upprepar sig själv. Därför är det här en film som alla borde se. 


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow