Kvicksand

17.12.2015 kl. 13:05

Jag har försummat skrivandet i flera dagar nu. Veckor nästan. Det har dykt upp många meningar eller ord som på ett eller annat vis berört mig. Jag har velat minnas dem, förvara dem eller bara bearbeta dem. Men de har dykt upp i stunder var skrivblocket inte varit tillgängligt. Igår hände det i bilen. Jag tänkte en mening som verkade stor och viktig; inte universellt, men för mig. Jag höll kvar tanken, tänkte den om och om igen för att komma ihåg den tills jag var hemma, men den, liksom alla andra tankar jag tänkt den senaste tiden, försvann lika fort som den kom. Här kommer det krångliga: Trots att den försvann från mitt medvetande finns den fortfarande i mig. Det är som om mitt medvetande är kvicksand, och när en tanke jag vill komma ihåg dyker upp kämpar den för sitt liv tills den drunknar och sjunker in i min benmärg. Där börjar den mögla. Om jag hinner skriva ner den innan den drunknar lyckas den överleva och andas fritt i all evighet, och jag blir lika ren som om jag nyss badat i den heligaste av sjöar.


Idag bär jag på ett flertal mögliga meningar. När de väl börjat mögla finns det ingen återvändo; de måste fullfölja förmultningen, och jag kan ingenting göra annat än att vänta. Jag hoppas att jag någon gång kommer lära mig värdesätta och respektera skrivandet, så det här inte behöver hända så ofta som det gör. Att jag snart lär mig att jag behöver ventilera orden för att andas. 

Kommentarer (1)
Alltså känner så igen mig! (Och i förra nudistinlägget också, funderar på precis det hela tiden, hur mycket man kan lämna ut). Tack för att du sätter ord på det här konstiga fenomenet, känns verkligen skönt att få krafsa ner sina tankar så de inte blir och skaver mot benmärgen sedan.

PS. är så sjukt dålig på att svara på kommentarer, men kaffe i januari kanske?
koltrast18.12.15 kl. 00:15
Tack för din fina kommentar! Jag hoppas vi båda lär oss låta orden flöda och andas fritt; det känns som en väldigt viktig sak att kunna. Kaffe i januari låter super :)
19.12.15 17:54


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow