Kvinnokroppar

03.10.2015 kl. 19:58

navelskådning (illustration) och katten

Jag vet att det finns någon som vill veta hur djup min navel är; för en tid sedan fick jag ett anonymt sms på finska av någon som undrade om min navel var djup eller utstående. Här ovan finns svaret. 


För snart en vecka sedan fick vi hem vår lilla katt. Våra känslor har varit en bergochdalbana sedan dess i och med att det tog flera dagar innan hon ens vågade vara nära oss; våra hjärtan krossades om och om igen när vi försökte visa vår kärlek till henne och ha henne nära och hon bara flydde under sängen. Nu flyr hon bara under sängen när hon ska attackera någon leksak från en mörk plats. De vi fick henne av sa att hon var absolut lugnast av alla kattungarna - att hon hellre satt med familjen i soffan istället för att härja med de andra på golvet. Nu undrar jag om hon verkligen menade den här ungen. Hon är komplett galen! Men samtidigt så oändligt mysig. I morse vaknade jag av att jag nästan rullade över henne i sängen, efter det kröp hon ihop bredvid min arm och spann resten av morgonen. Nu har hon slocknat på klösträdet efter ett av hennes extrema lekinfall. Jag är i alla fall otroligt förälskad, vilket antagligen märks.

17.08.2015 kl. 16:45

tolkning

01.08.2015 kl. 13:46

parafrasering

01.08.2015 kl. 13:25

KATT #2

Okej, hon är en miljon gånger sötare än såhär; jag har aldrig varit duktig på att skissa eller teckna djur. Men det här är tösen som blir vår snart. Jag är redan fullständigt förälskad! 
26.07.2015 kl. 15:35

Kanske jag bara skiter i allt (livet)

19.07.2015 kl. 21:18

Idioter

Det lossnar ibland, oftast när det går över, när ett nytt kapitel börjar (som du precis sa). 
19.07.2015 kl. 17:08

Födelsedagsillustration #3


Det här är till den sista lilla ettåringen för våren. Molly är en sagoflicka, som antagligen är i någon djungel långt borta när hon egentligen ligger på ett köksgolv och brottas med den här leksaksormen. 
18.06.2015 kl. 19:59

Födelsedagsillustration #2


Skissade fram det här idag. Den här illustrationen ska skickas till Albin som ettårspresent (i efterskott), när jag har fixat med den klart. Jag tycker motivet passar perfekt till Albin, kan se framför mig hur han någon gång kommer sitta och drömma medan han spanar på stjärnhimlen. 

 

Edit: 
Här är den färdiga versionen. Själv tycker jag den har mer känsla i verkligheten. 

23.05.2015 kl. 16:30

Islandsbilder

Island går knappt att berätta om ens med hjälp av bilder. Men jag vill åtminstone försöka med några av de finare ögonblicken därifrån:

För det första, naturen är mestadels så exotisk att det känns som om man kommer till en ny planet. För mig känns den väldigt skral, med buskar som ska föreställa skog och lavarester var gräs och fält egentligen ska vara. Men samtidigt är den storslagen och oändligt imponerande med vattenfall, kokande vattengropar och mörka fjäll.

Reykjavik kompenserar den gråa naturen med hus i otippade färgkombinationer. De har verkligen inte sparat på kreativiteten när det kommer till takens färger i kombination med enorma och väldigt vackra väggmålningar vid nästan varje gata.
Behöver inte säga annat än FISK och MAT (herregud så god mat).Islänningarna var det mest gästvänliga folket jag träffat på länge. Tyvärr har jag inga bilder på någon äkta islänning. Däremot har jag ett par (alldeles för få) bilder på en liten del av de väldigt härliga människor som var med på den här resan. 


Tydligen har Island väldigt många fantastiska artister; något vi fick reda på när vi besökte en mysig liten skivaffär. Ägaren plockade friskt fram isländska skivor han rekommenderade medan han erbjöd espresso.

Den här blev min favorit:Tusen tack för den här gången, Reykjavik, jag hoppas vi ses igen!
För mer bilder och videoklipp av fler som var med på den här resan, kolla in #hejreykjavik på instagram!

17.05.2015 kl. 18:43

Spenar och dinosaurier

JAG DRÖMDE ATT JAG HADE SPENAR PÅ MAGEN INATT
Fårspenar (fast jag tror inte de har spenar i verkligheten) som var alldeles mjuka och behövde mjölkas. Vet inte vilken freudiansk tolkning jag ska ta in här, kanske bäst att undvika tolkningarna helt och hållet. 
Det fortsatte med att dinosaurierna (som var gigantiska) rymde från whatever place they're from (= Jurassic Park) och att jag packade massa godis istället för mat i ryggsäcken när vi skulle fly från vårt hem. Praktiskt tänkt, Fanny. 

Vad jag lärde mig:
Det är roligt att sova.

(Jag borde börja illustrera de här drömmarna.)


Edit:

07.05.2015 kl. 00:55

Moleskine; Livet

29.04.2015 kl. 12:07

Självporträtt, kropp

15.04.2015 kl. 15:13

Två kvinnor


Det var egentligen en tredje med också, men jag bestämde mig för att klippa bort henne. För det är väl lite så världen fungerar.
08.04.2015 kl. 15:52

Ett par skisserInstagram: @triangelfanny
07.04.2015 kl. 15:29


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow