Snart tar en sak slut men ersätts av tre andra

Jag har 28 sidor avhandling klart, två sidor kvar

tre läskurser, sammanlagt 20 sp, jag knappt börjat på

en nätkurs som snart är färdig

och jag försöker sova bra, äta bra och röra på mig tillräckligt OCH VARASÅPERFEKT JAG KAN misslyckas mest med sovandet.

 

Bloggandet känns dött. 
Teckningarna saknar mig. 
Och jag försöker mest hålla alla katter i luften. Eller var det bollar.
Jag minns inte. 

27.03.2016 kl. 19:35

Vad terrorismen lär mig

Jag lär mig om Europas geografi när nyhetssidorna svämmar över av de senaste bombnyheterna. 
Jag skulle hellre slå upp en jävla geografibok. 

22.03.2016 kl. 19:14

Onani

Go away, cat!

15.03.2016 kl. 15:27

Röv

Kandidatavhandlingen ger mig hemorrojder. 
15.03.2016 kl. 13:57

Tankar

Ibland, när jag åtta på kvällen ligger i soffan och dör av sjuklig trötthet, tänker jag kanske det är såhär det känns att dö på riktigt, och blir rädd. Men så går det en stund och så tänker jag på att någonstans, antagligen på flera ställen samtidigt, på denna jord finns det människor som tittar på Friends just precis nu. Och det gör mig på lite bättre humör.

07.03.2016 kl. 20:58

Livet är värst ibland

Igår hade jag min första migränattack, med aura och allt. Jag har stora komplex över mina ögon, eftersom jag haft några incidenter med pupiller som beter sig skrämmande och oundersökta födelsemärken på ögat, så det som gjorde mig mest rädd var att mista delar av synfältet. När jag tittade min katt i ögonen såg jag till exempel inte hennes mun, och det var svårt att skriva desperata meddelanden till L som är i ett annat land. Såklart är han det just precis nu, och såklart händer sånahär saker en lördag när jag är ensam hemma med en katt som ska skita tidigt på morgonen när jag försöker somna om för att slippa vara med om äckliga upplevelser. Kanske jag har en hjärntumör. Kanske jag har en annan läskig sjukdom, i tillägg till mina hudsjukdomar. Kanske jag bara har ett år kvar att leva - ett år jag spenderar på att stressa över universitetskurser jag inte klarar av att hantera, genom att angsta över min hälsa och vara livrädd för att L:s plan kommer störta på onsdag och jag kommer vara ensam, fattig, krossad och levande död.

 

Idag vaknade jag mörbultad, men frisk. Försöker hålla mig flytande, och med en katt, som återigen ska skita när jag försöker ha sovmorgon (SUCK), men som också vill gosa och gnida sin kind mot min näsa är det inte så svårt. Kanske jag inte dör inom ett år eller två. Kanske jag får leva ett långt och lyckligt liv tillsammans med L, vars plan inte kommer störta på onsdag. Kanske jag får leva i min egen takt, utan ekonomisk och prestationsinriktad press utifrån. Om jag har tur så. Och baserat på de hundratals fyrklöver jag hittade i min barndom så bådar det gott. 

06.03.2016 kl. 11:52

Rasist

Mötte en rasist igår. Jag vågade inte ens titta på honom, jag bara hörde hans bröl några rader bakom mig. Min puls blev skyhög och jag blev livrädd. Senare insåg jag såklart att det inte fanns någonting att vara rädd för. Det enda farliga med honom var väl att han vägrade lyssna, och att han besitter en hemskt orättvis världsbild. Men det i sig är också jävligt skrämmande. När jag kom hem igen var jag så rastlös och upprörd att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag ville skriva om det, men orden räckte inte till. Jag nöjde mig med att skissa honom (även om jag, som sagt, inte ens tittade på honom och därför inte vet exakt hur han såg ut) för att kunna lämna honom bakom mig. Och att läsa Jessicas text. Jag tror hennes ord räcker till för alla som var i det rummet då. 

 

För lite glädje i livet lägger jag till en kattbild. Siri tror fortfarande att hon är så liten att hon ryms att ligga i min servetthållare. Hon har fel.

04.03.2016 kl. 16:35

Fattiga veckan, veganmat

De som rör sig i svenska vegankretser på internet har knappast missat Fattiga veckan. Om någon gått miste om det, här är onsdagens recept:

Fattiga veckan ger förslag till billiga och goda veganmåltider. Den senaste veckan har det kommit ett nytt recept varje dag, vilka hittas på den här bloggen. Jag följde receptet ovan idag med små modifikationer för att jag inte hade alla ingredienser (bruna bönor istället för sojabönor/bonbönor, persilja istället för koriander). Det blev inte bara väldigt gott, utan också en stor mängd som jag tänker frysa in och spara till stressiga dagar. Veganmat behöver inte alls vara svårt eller dyrt, snarare är det misstänksamt enkelt och billigt. Hurra, mer veganmat till alla! 

20.02.2016 kl. 14:21

Klädutmaning

Vad gör du för att hålla dig varm under vintern?
Långa, mjuka cardigans från Carlings! Älskar att sitta och teckna/läsa/mysa/vara i skolan i dem. Och så tvingar jag Siri att ligga i min famn. 

Vad är din filosofi vad gällande kläder?
Är det någonting mjukt och bekvämt förklätt i ett fint mönster - jackpot. Speciellt nu under vinterhalvåret bryr jag mig inte så mycket vad jag har på mig, bara jag känner mig bekväm och bra i det. Å jo, loppis e bra!

Vad har du på dig på bilden?
Syns kanske inte så bra vad jag har på mig, men det här är närmast en outfit pose jag kommer. Jag har en cardigan som går till knäna från Carlings (såklart), en t-tröja från H&M, ett av mina två par spacetights (har på mig dem så gott som varje dag trots att de inte riktigt är inne längre, hehe) och ett par underbara stickade strumpor en vän gav till mig när jag frös på en villa i somras. 


Hur piffar du upp din look?
Genom att ta på mig mina spacetights istället för mina haremsbyxor en dag, haha. Men om jag verkligen ska försöka piffa upp mig gör jag gärna någonting med mitt hår, och tar på mig ett par fina skor.

Tack för utmaningen, Louise! Jag skickar inte vidare till någon.

15.02.2016 kl. 19:56

Promarkers


Allt för många år efter alla andra har jag äntligen skaffat promarkers. Jag har undvikit dem för att jag betvivlat min förmåga att färglägga, men nu när jag börjat röra mig utanför min bekvämlighetszon så mycket jag kan, tyckte jag det var dags. Det är ju faktiskt kul! Men också lite knepigt; det finns inte mycket rum för misstag. Jag måste skaffa flera färger så jag kan skugga med annat än västerländska hudtoner. 

15.02.2016 kl. 18:50

Självporträtt

Huruvida det liknar mig eller inte kan ju diskuteras.
15.02.2016 kl. 18:48

Den vackraste sången

Det här är en av de vackraste sångerna jag vet. Synd att den är så kort, jag skulle önska att den fortsatte i en kvart till. Serien den är intro till är inte heller så pjåkig!

12.02.2016 kl. 15:19

Det är nog bäst om jag bara ritar en katt eller två istället

Ibland landar jag på jorden igen och tecknar katter istället för att vara en satan. Just nu jobbar jag framåt i stort sett varje dag, främst med kandidaten, men också med tecknandet och det enorma projektet Ta Hand Om Dig Själv. Det är svårt att få allt att hänga med, och därför kommer de eftersläntrande frustrationerna som åskmoln i hela min kropp, och förgiftar min omgivning. Så, som sagt, ibland är det bäst att teckna en katt och landa lite. För omväxlings skull. Katter är aldrig fel.

09.02.2016 kl. 00:24

Harmlös

Ber om ursäkt för mina läckande aggressioner (not sorry). Jag vill påminna om att jag antagligen är en av de minst farliga människorna som finns (sålänge du inte är ett assface som trakasserar mänskliga rättigheter eller individer i övrigt; då lovar jag att jag planerar tio olika sätt att krossa dina kulor så groteskt som möjligt). 

I övrigt älskar jag människor och försöker mitt bästa att vara en godhjärtad medmänniska. <3 

Edit: Jag planerar inte längre.

07.02.2016 kl. 18:23

Mördare

Ibland låtsas jag att jag är en mördare (som i och för sig aldrig skulle skada ens någons finger) och biter folk i mina tankar tills de blöder ihjäl medan jag kallar dem för assface. 
Då tänker jag på att spränga hela helvetesplaneten som ingen ändå verkar bry sig tillräckligt mycket om. För att äntligen bli fri från all idioti, alla jävlar som gapar och tror att de har rätten att såga, förneka och misshandla andra. 

Men sen inser jag. 
Vem gör det mig till?
Jävla hyckleri.

07.02.2016 kl. 16:39


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow