Självporträtt

Huruvida det liknar mig eller inte kan ju diskuteras.
15.02.2016 kl. 18:48

Det är nog bäst om jag bara ritar en katt eller två istället

Ibland landar jag på jorden igen och tecknar katter istället för att vara en satan. Just nu jobbar jag framåt i stort sett varje dag, främst med kandidaten, men också med tecknandet och det enorma projektet Ta Hand Om Dig Själv. Det är svårt att få allt att hänga med, och därför kommer de eftersläntrande frustrationerna som åskmoln i hela min kropp, och förgiftar min omgivning. Så, som sagt, ibland är det bäst att teckna en katt och landa lite. För omväxlings skull. Katter är aldrig fel.

09.02.2016 kl. 00:24

Livet med Siri

31.01.2016 kl. 21:59

Jag tecknade ett porträtt ikväll

Jag känner mig som 17 år igen: jag sitter i en obekväm skrivbordsstol, lyssnar på alla Vampire Weekends album på Spotify fram till livespelningarna och är förlorad i porträttecknandet. Nästan lika förlorad som jag är i Doctor Who (återigen) när jag drömmer om hans liv om nätterna.

Allt med den här teckningen ligger nära mitt hjärta. Och med allt menar jag själva tecknandet, berättelserna om The Doctor och de fina stunder jag och L har när vi tittar, pratar om och älskar Doctor Who. 

Här kommer processen steg för steg:

Som det märks gav jag upp när jag kom till kläderna, då hade jag redan suttit i någon timme och började känna mig färdig i hjärnan. Men flugan måste ju ändå vara med! Kunde definitivt lagt ner mer tid på den, men doesn't matter had teckning!

Referensbild

28.01.2016 kl. 20:52

Akrylmålning steg för steg, RESULTAT

Steg 11-13:
Skissa fram skuggor och justera detaljer.


Steg 14: 
FÄRDIG.


Detalj:

Den blev inte helt som jag hade tänkt mig, jag hade till exempel inte alls planerat att den skulle bli lila. Men det är väl kanske det som är så intressant med att måla i färg, speciellt för mig som inte riktigt vet hur jag ska hantera färgerna ännu. Resultatet blir alltid en överraskning, vilket är en utmärkt övning i att inte vara så hård mot sig själv. Annars är jag väldigt nöjd och glad, det är alltid roligt att skapa något. 

Jag kallar den här Private Parts, eller Free the Nipple. Vilket som. Färgerna ser lite annorlunda ut i verkligheten, det är svårt att fånga konstverks äkthet på bild. 

26.01.2016 kl. 18:59

Akrylmålning steg för steg, del 2

Steg 6:
När du ätit upp alla pizzasnurror fortsätter du genom att glömma bort att du skulle tejpa och inse att du inte har en aning om vad du gör. 

 

Steg 7:
Experimentera med mörka färger var du vet att skuggor kommer falla. 

 

Steg 8:
Erinra dig om att det inte är så svårt att blanda ihop ljus hudfärg, i synnerhet om din akrylfärgssamling har en tub som heter "flesh". Om du är en zombie, låt dig inte luras av namnet. 


Steg 9:
Märk att alla skuggor du gjorde i början försvunnit, och ta fram lila. 


Steg 10:
Använd alldeles för mycket lila och sluta för dagen. 

 

Fortsättning följer...

25.01.2016 kl. 20:49

Akrylmålning steg för steg, del 1

Det är en stund sedan jag målat på canvas sist, men den senaste veckan har inspirationen har gnagt mig i nacken. Jag har aldrig studerat konst överhuvudtaget, bara ivrigt följt med på gymnasiets bristfälliga bildkonstlektioner, och iakttagit andras konst. Det här är alltså ingen guide, bara ett tillvägagångssätt jag utforskar just nu. 

 

Steg 1: 
Skissa motiv. Inte för detaljerat, men gärna så korrekt som möjligt. 

 

Steg 2:
Tejpa motivet för att skydda det från fläckar medan bakgrunden målas i stora drag.

 

Steg 3:
Måla bakgrunden med en lagom stor pensel, försök att täcka det som skiner igenom, om det inte är så du vill ha det. Ångra bakgrundsfärg. 


Steg 4:
Riv bort tejpen och känn dig lite bättre över färgvalet. Fyll i bakgrund var det behövs. 

 

Steg 5:
Ät upp dina nybakta veganska pizzasnurror och vänta tills färgen torkar innan du tejpar igen. 

 

Fortsättning följer... 

25.01.2016 kl. 17:50

Moleskine

Några skisser i min Moleskine från den senaste veckan. Dessa och fler på min instagram
18.01.2016 kl. 15:48

Vad jag tecknar istället för att skriva avhandlingObs, ingen av dessa är självporträtt (speciellt inte den sista), även om jag också gjort en skiss av mitt ansikte idag. Den i mitten är min skomakare som jobbar varje vaken timme på sina skor (han är ganska fantastiskt duktig!), de andra är inspirerade av slumpmässiga bilder på tumblr. När jag märkte att kandidatavhandlingen omöjligen ville bli skriven idag blev jag desperat i min oförmåga att fokusera och bestämde mig för att teckna och skissa som en galning istället. Nu angstar jag såklart över deadlinen på söndag, men jag har i alla fall skapat något. Och i det långa loppet känns alla teckningar mycket viktigare än en avhandling. 

12.01.2016 kl. 21:36

Bring it on, 2016


2016, 
Må du vara fylld av skisser, bra böcker, dåliga böcker, underbara böcker, hemska böcker,
färggranna grönsaker, mat i mängder, känslor, 
glädje sorg ilska lycka
KREATIVITET
spotify utan reklam 
och en miljon kramar
kyssar
beröringar 
och sånt som värmer ända in i djupet av allt.

05.01.2016 kl. 19:09

Jullov

03.01.2016 kl. 16:04

Kattserie


Det här är en skiss baserad på vad som hände igår kväll. Kommer eventuellt utveckla den senare. Det var en traumatiserande händelse för vårt lägenhetsgolv, men nu är alla åter rena och hela! 
Rekommenderar att se den i full storlek genom att klicka på den, ledsen för usel kvalitet.

(damn you, kitty)

(och ja, Siri tänker på engelska)

01.12.2015 kl. 13:36

Självporträtt

P.S. Vårt kök är så mycket stökigare i verkligheten. 
30.11.2015 kl. 10:50

När jag tecknar igen

19.11.2015 kl. 11:36

Nanowrimo

Jag skriver en dålig bok, och jag är förvånansvärt okej med det. Mina ordval är löjliga och jag upprepar samma fraser flera gånger på samma sida. Men det är roligt! Speciellt roligt att kunna skratta åt mina egna misstag, och att inte ge upp trots känslan av att vara en okunnig noob. För det är fullständigt okej, och det är var jag ska vara just nu.
05.11.2015 kl. 19:37


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow