Tack för att ni är människor

Idag beundrar jag människor, särskilda individer, och känner en fladdrande, varm och stabil kärlek i mitt bröst, respekt i mina lungor.
För att ni är starka.
För att ni är ärliga.
För att ni kämpar för det ni tror på oavsett vad
och för att ni är mänskliga.
Tack. 
04.07.2014 kl. 22:35

Din utstrålning, Du

Din blotta existens påmminer mig om jordnärhet.
Det är värt obeskrivligt mycket,
och jag är oändligt tacksam för att du lånade böcker idag.
Tack.
24.06.2014 kl. 18:51

Jag ska bli som honom

Men för att kunna bli det, måste jag inse att jag redan är det.
Jag finner honom smartare än (vem? de flesta?). 
  Hittade honom via Sol.
21.06.2014 kl. 20:18

1 juni

"Jag ska ha bjudning på terrassen i eftermiddag och har mycket att fixa och hade egentligen tänkt springa stranden fram och tillbaka och borde därför ha gått upp för flera timmar sedan, men jag ligger fortfarande i sängen. Jag tar mig inte upp. Mina tankar hindrar mig. Det låter fruktansvärt pompöst och pubertalt, men det är faktiskt så det är. Av någon anledning tänker jag plötsligt på allt som händer samtidigt i världen och att man bara kan vara del av det man själv upplever. Men allt händer hela tiden. Det är möjligt att andra är fullkomligt medvetna om detta och har försonats med det, men för mig blev det plötsligt så tydligt att det alltid är natt och alltid dag och alltid morgon och kväll och alltid föds någon medan andra dör och några ligger med varandra och några skrattar och andra gråter och några väntar på saker eller arbetar. Alltid. Och i dag precis som i går och precis som vilken dag som helst under vilket annat år som helst. Och om jag bryter ner det i mindre delar och tänker små ögonblick blir det svindlande, för då tänker jag att precis nu, medan jag ligger här och ser genom rummet mot terrassdörren som står på glänt och solen som kommer in i rummet, så upplever andra sina livs värsta ögonblick, några är livrädda och kommer dödas på fruktansvärda sätt nästa sekund, det vill säga nu, eller nu, medan andra är med om vackra saker och tar emot ett litet barn eller blir smekta över ryggen av någon de i går inte trodde skulle besvara de starka känslorna, och åter andra, säkert de flesta, gör saker som de vid den här tiden i morgon kommer att ha svårt att minnas eftersom det de gjorde inte utgör någon skillnad, utan bara infogas i raden av saker vi hela tiden gör och måste göra. 
          I dag är alla dagar. Och alla ögonblick är nu. Och varför i hela världen skulle jag kliva upp? Allt det här är fruktansvärt rörigt och komplicerat för mig just nu, men det slutar säkert med att jag kliver upp om en liten stund."
 

Julies 1 juni, i Erlend Loes Gör vad du vill.

Ibland så.
Men inte idag.

01.06.2014 kl. 12:03

John Green

"But he always had books. Books are the ultimate Dumpees: put them down and they'll wait for you forever; pay attention to them and they always love you back."

Lägger undan An Abundance of Katherines, och väljer Erlend Loe som sommarens andra författare. 
25.05.2014 kl. 19:56

Lista

 • Jag har ärvt min pappas fyrkantiga mage. När jag böjer mig fram lägger sig min mage som en mjuk liten rund fyrkant över mina höfter. Den är ganska mysig.
   
 • Min bröstkorg blir solbränd av att duscha. 
   
 • Det här är det mest inspirerande och tröstande jag har läst på länge: "Jag vet att jag inte kan sätta mig in i allt och jag tycker att det är viktigt att vara ödmjuk inför andras erfarenheter och tankar. MEN, jag är bara jag. Jag är Emelie och jag utgår från mig själv när jag skriver. Jag kan inte uppfylla allas krav. Allas önskningar. Skriva ur alla perspektiv.
  (Tack Christine)
 • Om sex dagar får jag mens, enligt min kalender. 
 • Jag undrar om motorcyklar måste stå på stället och gasa i minst en minut klockan sex på morgonen utanför allas fönster innan dom kör iväg. 
 • Jag var på väg att raka mina ben, men det får nog vänta två veckor till. Minst. 
21.05.2014 kl. 16:21

adventure time

14.05.2014 kl. 11:39

Porträtt i bläck


Blev faktiskt inspirerad ikväll, 
så jag gjorde en skiss, eller en tolkning, av Camilla. 

13.05.2014 kl. 22:48

Tills jag får skriva som mig själv igen

Drabbas av enorm läs- och skrivlust 
medan jag har åtta timmar kvar till min deadline. 
Helgens skrivkurs fick mig inte att producera de bästa texterna, 
men blev otroligt inspirerad ändå.

Tänker ofta på misstag, på att ångra sig och på att bara låta saker vara. 
Just nu jobbar jag tills jag sover.
Har hårda krav på vad jag publicerar här,
men. 
Jag bara låter saken vara.

28.04.2014 kl. 15:24

Min hjälte

22.04.2014 kl. 19:35


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow