Inktober dag 7

Tema dag sju: Lost. 
 

07.10.2016 kl. 22:01

Inktober dag 6

Med och utan filter. Tycker oljemålningsfiltret är löjligt coolt. So far älskar jag Photoshop, även om det känns massivt och jag egentligen inte har en aning om vad jag sysslar med. Kul är det i alla fall. Dagens tema i #inktober är hidden. Det här är jag som misslyckas med att svara (LÄS: gömma mig från lärarens oförlåtande blick) på en grammatikfråga under dagens föreläsning. 

06.10.2016 kl. 19:49

Inktober dag 3

En samling katter.
05.10.2016 kl. 15:53

Inktober dag 2

Inktober dag två har temat noisy. Det här är en illustration på det mest noisy på hela planeten: Siri som går på lådan två på natten och står och skrapar på lådkanten, i lådan, på toaletten bredvid, på skräpkorgen bredvid i fem jävligt högljudda minuter. GAH!

02.10.2016 kl. 20:21

Inktober

Aldrig varit med i inktober förut, så det här ska bli spännande! Tror Siri kommer få vara med på många av mina alster i oktober. Det här händer alltså på instagram. Har också äntligen blivit med Photoshop, så nu blir det lite ordning på vad jag tecknar! Känner mig lite mera professionell, speciellt om jag ignorerar det faktum att allt jag kan göra på photoshop är ändra kontrast och ljushet (heter det ens ljushet). Men jag ska lära mig. Så det så! Märkte också att man bara kan använda ctrl+z en gång. Det är fruktansvärt. Rester av den upptäckten syns på min vänstra hand på teckningen. 

01.10.2016 kl. 19:39

Gammal favorit

Tyckte det var dags att ändra om lite här på bloggen. Tyvärr fick jag inte hela bilden att passa in där uppe hur jag än försökte justera pixlar och storlek. Det får vara sådär tillsvidare, men blir nog illa tvungen att ändra det på nåt sätt.
Bilden är en personlig favorit från ifjol sommar då jag var trött på allt och alla, men ändå hittade någonting fint att tänka på och göra. 

(Fin gul rand som jag inte såg när jag redigerade, hehe.)

26.09.2016 kl. 13:58

Tallulah

Såg Tallulah igår, äntligen, och blev inspirerad. Ville gentligen kattifiera scenen då hon sitter på bryggan, men det blev den här istället. Lika bra. 
Älskar att jobba med A5 och vattenfärger för tillfället.
Älskar alltid Ellen Page. Spelar Beyond: Two Souls nu också. Gah. Hon är så bra. Inte för att min illustration liknar henne, men den är åtminstone inspirerad av henne.

25.09.2016 kl. 00:02

Siris klösträd och prints

Har som sagt flera spännande projekt på gång. Det här är en liten del av det: Att försöka göra prints. Jag vet inte ens vad det heter på svenska. Utskrift? Tryck? Nej, vi håller oss till print. Illustrationen ovan fick mig att inse att
1. Jag behöver ett bättre redigeringsprogram. Pixlr.com håller inte måttet längre. 
2. Jag har ingen aning om hur man gör professionella prints. 
3. Punkt nummer två gör ingenting, för jag har äntligen hamnat i en situation där jag lär mig. Hurra!
4. Jag har mängder och massor att lära mig. 
5. Jag tror jag är redo för punkt fyra.

24.09.2016 kl. 11:39

Cover art och illustrationer till ett album

Den längst ner är fortfarande under konstruktion. Har i uppgift att fånga en stämning med dessa, och har fortfarande en hel del illustrationer kvar. De är baserade på låttexter som i sin tur är inspirerade av sägner och lokalhistoria (bortsett från den första som ska bli skivomslag). Till exempel den sista ska föreställa en man som ska skjutsa djävulen över en fjord. Älskar alla låttexter, de är så spännande! Det är alltså Myrkgravs nya album jag illustrerar till. 

13.09.2016 kl. 10:28

Tre skisser

14.05.2016 kl. 12:19

Hur jag blir vän med min kropp igen

Det här är jag som lär känna min kropp. Jag som blir vän med den igen. Men samtidigt som det är jag som lade mig ner, tog en bild och började teckna, är det här inte jag - det är bara en reflektion av kroppen, utan alla utslag dessutom. Men den här reflektionen visar att min kropp också kan vara ett konstverk, och inte bara en otränad, trött sjukdom som jag länge gått och trott. Jag hoppas vi kommer ihåg att ta hand om varandra bättre nu, du och jag. Min kropp och jag.

Att bli diagnostiserad med psoriasis var svårare än jag trodde, och det gav mig en förvrängd kroppsbild. Därför gjorde jag det här. Det var lite känslosamt, men väldigt terapeutiskt. Jag kommer hänga den här teckningen på min vägg, för att ständigt påminnas om att kroppen kan vara ganska fin den också, även i positioner jag hade för mig var osmickrande. 

Skulle som vanligt vilja skriva mycket mer om det här, men måste smälta arbetet innan jag kan komma med några fler reflektioner.

14.04.2016 kl. 16:14

Flickskap, flickmakt och flickkroppen i grafiska romaner

HÖRNI JAG SKICKADE PRECIS IN MIN KANDIDATAVHANDLING TILL OPPONERING!!!!!

I-fucking-did-it

Mycket tack vare Nina.

Tack Nina!

Bildcred: Sara Hansson, Vi håller på med en viktig grej (2011)

29.03.2016 kl. 19:45

Onani

Go away, cat!

15.03.2016 kl. 15:27

Rasist

Mötte en rasist igår. Jag vågade inte ens titta på honom, jag bara hörde hans bröl några rader bakom mig. Min puls blev skyhög och jag blev livrädd. Senare insåg jag såklart att det inte fanns någonting att vara rädd för. Det enda farliga med honom var väl att han vägrade lyssna, och att han besitter en hemskt orättvis världsbild. Men det i sig är också jävligt skrämmande. När jag kom hem igen var jag så rastlös och upprörd att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag ville skriva om det, men orden räckte inte till. Jag nöjde mig med att skissa honom (även om jag, som sagt, inte ens tittade på honom och därför inte vet exakt hur han såg ut) för att kunna lämna honom bakom mig. Och att läsa Jessicas text. Jag tror hennes ord räcker till för alla som var i det rummet då. 

 

För lite glädje i livet lägger jag till en kattbild. Siri tror fortfarande att hon är så liten att hon ryms att ligga i min servetthållare. Hon har fel.

04.03.2016 kl. 16:35

Promarkers


Allt för många år efter alla andra har jag äntligen skaffat promarkers. Jag har undvikit dem för att jag betvivlat min förmåga att färglägga, men nu när jag börjat röra mig utanför min bekvämlighetszon så mycket jag kan, tyckte jag det var dags. Det är ju faktiskt kul! Men också lite knepigt; det finns inte mycket rum för misstag. Jag måste skaffa flera färger så jag kan skugga med annat än västerländska hudtoner. 

15.02.2016 kl. 18:50


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow