Inktober dag 7

Tema dag sju: Lost. 
 

Publicerad 07.10.2016 kl. 22:01

Inktober dag 6

Med och utan filter. Tycker oljemålningsfiltret är löjligt coolt. So far älskar jag Photoshop, även om det känns massivt och jag egentligen inte har en aning om vad jag sysslar med. Kul är det i alla fall. Dagens tema i #inktober är hidden. Det här är jag som misslyckas med att svara (LÄS: gömma mig från lärarens oförlåtande blick) på en grammatikfråga under dagens föreläsning. 

Publicerad 06.10.2016 kl. 19:49

Inktober dag 3

En samling katter.
Publicerad 05.10.2016 kl. 15:53

Bolla

Ja åt fyra bollor på kanelbullens dag igår. 
No regrets. 

Publicerad 05.10.2016 kl. 12:17

Inktober dag 2

Inktober dag två har temat noisy. Det här är en illustration på det mest noisy på hela planeten: Siri som går på lådan två på natten och står och skrapar på lådkanten, i lådan, på toaletten bredvid, på skräpkorgen bredvid i fem jävligt högljudda minuter. GAH!

Publicerad 02.10.2016 kl. 20:21

Inktober

Aldrig varit med i inktober förut, så det här ska bli spännande! Tror Siri kommer få vara med på många av mina alster i oktober. Det här händer alltså på instagram. Har också äntligen blivit med Photoshop, så nu blir det lite ordning på vad jag tecknar! Känner mig lite mera professionell, speciellt om jag ignorerar det faktum att allt jag kan göra på photoshop är ändra kontrast och ljushet (heter det ens ljushet). Men jag ska lära mig. Så det så! Märkte också att man bara kan använda ctrl+z en gång. Det är fruktansvärt. Rester av den upptäckten syns på min vänstra hand på teckningen. 

Publicerad 01.10.2016 kl. 19:39

Gammal favorit

Tyckte det var dags att ändra om lite här på bloggen. Tyvärr fick jag inte hela bilden att passa in där uppe hur jag än försökte justera pixlar och storlek. Det får vara sådär tillsvidare, men blir nog illa tvungen att ändra det på nåt sätt.
Bilden är en personlig favorit från ifjol sommar då jag var trött på allt och alla, men ändå hittade någonting fint att tänka på och göra. 

(Fin gul rand som jag inte såg när jag redigerade, hehe.)

Publicerad 26.09.2016 kl. 13:58

Tallulah

Såg Tallulah igår, äntligen, och blev inspirerad. Ville gentligen kattifiera scenen då hon sitter på bryggan, men det blev den här istället. Lika bra. 
Älskar att jobba med A5 och vattenfärger för tillfället.
Älskar alltid Ellen Page. Spelar Beyond: Two Souls nu också. Gah. Hon är så bra. Inte för att min illustration liknar henne, men den är åtminstone inspirerad av henne.

Publicerad 25.09.2016 kl. 00:02

Siris klösträd och prints

Har som sagt flera spännande projekt på gång. Det här är en liten del av det: Att försöka göra prints. Jag vet inte ens vad det heter på svenska. Utskrift? Tryck? Nej, vi håller oss till print. Illustrationen ovan fick mig att inse att
1. Jag behöver ett bättre redigeringsprogram. Pixlr.com håller inte måttet längre. 
2. Jag har ingen aning om hur man gör professionella prints. 
3. Punkt nummer två gör ingenting, för jag har äntligen hamnat i en situation där jag lär mig. Hurra!
4. Jag har mängder och massor att lära mig. 
5. Jag tror jag är redo för punkt fyra.

Publicerad 24.09.2016 kl. 11:39

"A"

Jag vet att jag bloggat lite när aktias hemsida kommer upp först när jag skriver "a" i adressfältet. 
Publicerad 16.09.2016 kl. 13:28

Cover art och illustrationer till ett album

Den längst ner är fortfarande under konstruktion. Har i uppgift att fånga en stämning med dessa, och har fortfarande en hel del illustrationer kvar. De är baserade på låttexter som i sin tur är inspirerade av sägner och lokalhistoria (bortsett från den första som ska bli skivomslag). Till exempel den sista ska föreställa en man som ska skjutsa djävulen över en fjord. Älskar alla låttexter, de är så spännande! Det är alltså Myrkgravs nya album jag illustrerar till. 

Publicerad 13.09.2016 kl. 10:28

Halvvägs

Tänker ofta för mig själv att jag är halvvägs nu. 
Tre år bakom mig.
Tre år kvar. Minst. 

Har jag klarat det förr måste jag väl klara det nu. 
Eller?

Jag har helt andra utmaningar med mig nu än vad jag hade förr, 
men samtidigt har jag blivit mycket mer säker på mig själv och mina val än vad jag var då, även om min självkänsla lider ganska ofta. 

Så lite starkare är jag väl nog. 

Jag är halvvägs nu. 
Publicerad 13.09.2016 kl. 10:22

Borta

Så skönt att vara ifred från alla åsikter ibland. 
Nästan alla iallafall. 

Plötsligt har jag en hel rad med kreativa projekt framför mig. 
Rädd och ivrig.

Försök tro på det jag gör.

Publicerad 19.08.2016 kl. 15:30

Psoriasis

Jag hatar psoriasis. Jag har en dålig dag idag, och det känns mer som att mina utslag styr mig än vad jag styr mig själv. Jag hatar att jag bryr mig om vad andra tänker när de ser mig. Jag hatar att utslagen är så jävla synliga att jag inte vågar ha på mig kläder som låter solen hela huden. Jag hatar att jag tänker på det dygnet runt, och att jag är rädd för att resa till Norge och vara tvungen att förklara det för L:s vänner och familj. Jag hatar att jag är rädd för sommaren och exponeringen den innebär för min kropp. Min stackars ensamma kropp. Min rädda kropp. Jag hatar psoriasis, och framförallt att det gör det så svårt för mig att tycka om min kropp. När jag äntligen hade börjat känna mig bra. Vacker. Någon som passar in i mängden. Kanske det är meningen att jag aldrig ska passa in. Det här är ett jävligt vrickat sätt att lära mig det, Universum. Jag är inte tacksam.

 

Just nu önskar jag bara att jag hade råd att bo i en stuga hela sommaren. Bo på ett ställe var allt jag behöver finns; mat, vatten, böcker, pennor och papper, och L. Ett ställe där jag inte behöver träffa någon annan på flera månader. Ett ställe där jag ifred får ta reda på hur jag kan bli frisk, och pröva mig fram utan att skämmas. Ett ställe där jag kan ligga naken i solen. Ett ställe där jag kunde återhämta mig, lära mig att min kropp är vacker trots psoriasis. Ett ställe där skönhetsideal inte kunde nå mig och bryta mig ner. 

 

Jag hatar psoriasis. 

Publicerad 03.06.2016 kl. 11:51

Second hand-klädutmaning, möbel edition

Det är flera veckor sedan jag blev utmanad av Julia att posta bilder på tre olika second hand outfits. Jag har tänkt på det flera gånger, och till och med blivit inspirerad och tagit några bilder på mina favoritloppiskläder. Men det är ju tyvärr så att jag är urusel på att ta bilder på mig själv, speciellt när det kommer till outfits; det gör mig självmedveten på ett otroligt pinsamt sätt. Men något gott kommer det väl ur allt, och utgående från det föddes idén att ta bilder på möbler istället.

En stor del av våra möbler är second hand. Många av dem var dessutom alldeles gratis - när studerande flyttar ut från studentbyn händer det ofta att de lämnar efter sig alla möjliga olika saker som de inte fick med sig i flyttlasset, inte ville ha längre eller helt enkelt inte fick sålt. Vilken guldgruva!*

 

1. Soffan är köpt via findit, de bruna kuddarna är från loppis och tavlan är ärvd. Resten är nytt.

 

2. Den här stolen hittade vi förra veckan när våra grannar flyttade ut. Den var full med katthår, men vi skurade den noggrant och nu är den min och kattens favoritplats i vardagsrummet. Dessutom har vi sett både grannarna och deras katter, så vi är ganska säkra på att den blivit väl omhändertagen innan den blev vår. Lampan bakom är också ett gratisfynd! 

 

3. Både vårt råddiga köksbord och våra köksstolar är möbler som någon annan inte ville ha. Jag är alltid skeptisk när L insisterat på att bära hem saker som är lämnade (jag menar, det kan ju finnas en äcklig anledning till varför de tidigare ägarna inte ville ha dem), men efter att man skurat och installerat dem är jag alltid nöjd. Vår fina radio, som knappt syns bakom allt rådd, är också ett loppisfynd.

Needless to say, så är second hand något av det bästa som finns!

 

*Jag är däremot väldigt skeptisk till att ta kläder eller andra tygbeklädda ting av rädsla för vägglöss. Vet inte ens om de bara håller sig till tyger och stoppade saker, men än så länge har vi inte råkat ut för dem!

Publicerad 29.05.2016 kl. 18:25


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow