Inspireras av skissböcker

Är alldeles tagen av att titta på folks skissböcker på youtube för tillfället. Drawing Tutorials Online är min favoritkanal (gillar deras hemsida också, även om jag inte tittar in där så ofta); jag älskar att se studenternas skissböcker, de får mig faktiskt att känna som att jag också har en chans i världen. Däremot blir jag också lite frustrerad över var jag befinner mig geografiskt, och hur mina möjligheter är så mycket mer begränsade än deras just på grund av var jag kommer från och var jag bor. När jag gick i gymnasiet drömde jag i smyg om att söka in till School of Visual Arts och flytta till New York där de här människorna studerar. Men hur som helst, älskar att inspireras av andra kreativa människor. Alla är så duktiga, och alla har så personlig stil! Ariels skissbok är en av mina favoriter såhär långt:

Publicerad 23.11.2016 kl. 14:54

Luciatåg

Jag vet att jag är några veckor tidigt ute, men en kollega från mitt sommarjobb kontaktade mig och frågade om jag hade någon gammal teckning liggande som de kunde använda för att göra reklam för luciadagen. Tyvärr hade jag inga färdiga luciainspirerade bilder, men ivrig som jag är var jag ju bara tvungen att slänga ihop något ändå. Eller rättare sagt luciafiera en redan existerande illustration. 

Teckningen är från sista dagen av #inktober, och är ett familjeporträtt av min lilla familj. Det var egentligen den enda jag tyckte jag kunde göra något av, och eftersom den dessutom är relativt färsk tyckte jag det var roligt att jobba vidare på den. Själv tycker jag luciaversionen blev mysig. :3 Om ni bläddrar ner i min blogg hittar ni originalet. Och oj så glad jag är för min ritplatta nu! Vad skulle jag gjort utan den? Inte det här i alla fall.

(Och ja, det här med ljuskällor ska jag jobba på i framtiden) 

Publicerad 21.11.2016 kl. 21:14

Självporträtt – reflektioner

Efter att ha läst Julias inlägg om självporträtt blev jag så inspirerad att fortsätta skissa mig själv. Istället för att tro att det är någonting skamfullt att avbilda sig själv har jag börjat inse hur viktigt det är för mig att teckna självporträtt. Det hjälper mig att bearbeta sinnestillstånd och att lära känna mig själv bättre, för att nämna några få fördelar. Dessutom har jag lärt mig att omfamna min egen stil och mitt uttryckssätt; det jag försöker göra är inte att avbilda en korrekt version av verkligheten, utan min version av den, hur jag upplever den. Sen spelar det ingen roll om andra håller med eller inte, men om jag lyckas väcka någon slags igenkänning är det ett plus. 

Jag vet att jag postat några av de här tidigare, men de är ett par av mina favoriter. 

P.S. För en tid sedan blev jag intervjuad av Blomstrande, läs gärna! 

Publicerad 19.11.2016 kl. 12:41

Självporträtt

Publicerad 12.11.2016 kl. 14:53

Nina och Siri-porträtt

En av de här typerna är i USA, den andra ligger i mitt vardagsrum. Vem som är var kan ni ju försöka lista ut, men säg inget till någon om teckningen. Den är en överraskning. 


Vad jag lärde mig när jag gjorde den här är att Nina kan likna Alex från OITNB, visst?

Publicerad 06.11.2016 kl. 16:32

Sirinspiration


Då jag tänkte rita någonting annat än Siri men så händer det här. Det där vid sidan av mig är förresten en halväten papaya. Och vitaminburkar. För att screw realism. 
Publicerad 05.11.2016 kl. 20:08

Stresshantering och studiestruktur

Den här veckan började en ny period. En helvetesperiod som alltid inträffar där passligt månaderna innan julstressen. En period som får mig att vilja sluta studera, sluta äta hälsosamt (P.S. Det slutade jag med för flera veckor sedan, på grund av stress. Vilken tur att Saarioinen har kommit med en vegansk mikropizza!!), sluta motionera och sluta vara produktiv överhuvudtaget. De flesta jag känner som studerar något humanistiskt ämne upplever det här i någon mån. Säger inte det mer om strukturen på studierna än om oss som stresshanterare? Men vad kan vi göra åt det? En universitetsreform som skulle fixa den här hälsofarliga strukturen kommer knappast ske det här decenniet. Snarare tvärtom, tack vare regeringens försök att spara pengar. Så vad kan vi som studerar just nu göra åt det här, annat än att sluta studera eller ta ett mellanår? Det jag försöker göra är att ta på mig så lite studiepoäng jag bara kan inom ramen av den tillåtna studietiden. Det här betyder att jag är tvungen att hoppa av kurser jag verkligen skulle ha nytta av bland annat i mina avhandlingar (hejdå intermedialitet </3), för att jag ska orka med de obligatoriska helveteskurserna (looking at you, språkhistoria och fördjupad kurs i textlingvistik). 

En högre utbildning ska idag vara till för alla, inte sant? Är det då faktiskt meningen att man år efter år ska nå gränsen till utbrändhet, hur man än försöker att ta det lugnt? Förra året skedde precis samma sak. Jag blev lindrigt utbränd och utlöste ett otroligt besvärligt fall av psoriasis som jag fortfarande sliter med. I år planerade jag mina studier med eftertanke, valde kurser noga och såg till att inte ta på mig för mycket arbete. NÅ NI KAN JU GISSA I VILKEN SITS JAG BEFINNER MIG I TROTS MITT INNERLIGA FÖRSÖK ATT TA HAND OM MIG SJÄLV?!

Publicerad 01.11.2016 kl. 21:56

Vi i akvarell


Sista dagen av #inktober blev ett porträtt av oss; L, jag och Siri. Vår fina lilla familj. 

Publicerad 31.10.2016 kl. 20:39

Saker som gör mig trött

Publicerad 26.10.2016 kl. 11:19

Ett dussin offer

Jag undrar vad jag ska ta mig till när #inktober tar slut. Jag fullständigt älskar allt som har med det att göra, speciellt de fåordiga temana som går att tolka på så oändligt många olika vis. Idag är temat "one dozen".

Publicerad 24.10.2016 kl. 20:34

Något som får de flesta på bättre humör

Nämligen JELLYBEAN TOES! I mean look at them. Touch them. SMELL THEM. 
Publicerad 23.10.2016 kl. 18:43

Idéfylld & Sömnlös

Kunde omöjligen somna igår natt av ren iver. Det brukar alltid vara L som ligger och rullar på sin sida av sängen för att han har så många idéer. Nu för tiden är det jag. Men istället för rullar ligger jag och svävar en bit ovanför madrassen, oförmögen att hitta en bekväm insomningsposition samtidigt som jag spricker av längtan tills jag kan genomföra alla idéer. 

Publicerad 20.10.2016 kl. 19:19

Siris flyktguide

Publicerad 18.10.2016 kl. 21:40

Slappna av


Inktober dag 15 med temat relax. Vårt sätt att slappna av inkluderar en bra serie, ben ihopkurade tillsammans under en varm filt, en god kopp te och chips. Siris bild av avslappning är att ligga på sitt klösträd med utsikt över fåglarna utanför, och med en fantasi om fri tillgång till vårt (växtbaserade) smör. 

Publicerad 16.10.2016 kl. 15:46

Inktober dag 10

Tema: Jump. 
Publicerad 11.10.2016 kl. 11:49


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow