Hejdå Moleskine

Idag fyllde jag den sista sidan i min Moleskine. Det kändes lite vemodigt, speciellt för att jag skrev någonting surt och bittert under teckningen, int håksa ja ju att e va sista sidon! Men sen insåg jag att det är precis det som är det fina - att jag har kunnat fylla boken med allt liv som finns i mig och som behöver komma ut, att jag haft så få gränser att det inte spelar någon roll om skissen är ful eller om jag fyller sidor med svordomar och livshat. Det är ju det där med guldkorn, och hur de blir till bara man faktiskt antecknar. 
 

Det är så oerhört enkelt att låta bli att skriva, teckna eller vad man nu håller på med, bara för att man tror sig veta att det man producerar just idag kommer bli skit för att man känner sig skit, låst eller i allmänhet uppe bland molnen eller nere i gräset. Jag tror det är då det är viktigast att man faktiskt gör det. Visst kan resultatet bli otrevligt att se på, men det finns ändå där. Allt är bättre än en tom sida. 
 

Jag tänkte hedra min nu fyllda Moleskine genom att gå genom den och eventuellt posta ett inlägg med mina favoritsidor från det gågna året innan jag går vidare till nästa. 

24.01.2016 kl. 18:41

"The Secret Reason We Eat Meat"

20.01.2016 kl. 14:58

"Jag känner faktiskt att jag är bättre kompis med min fitta nu"

Det här är så inspirerande. Om någon av mina nära vänner är up for doing something like this, är jag 100 % med. Tyvärr går den inte att se här, men klicka vidare! Det är värt det. 

Jag känner faktiskt att jag är bättre kompis med min fitta nu (I'm better friends with my cunt now) del 1 from Max Göran on Vimeo.

15.01.2016 kl. 17:54

jag vågar egentligen inte säga det här i rädsla av att jinxa det MEN NU SÄGER JAG DET ÄNDÅ/En ostrukturerad lista på att det mesta för en gångs skull är helt okej!

Just nu...
har jag det ganska bra. Faktiskt! Det känns som om jullovet nollställde mig på särskilda plan, vilket tillåter mig att börja om. Nya tag med skola och veganism (hittade en veganost på Prisma - hurra!). Och skrivande och tecknande, och skapande överlag. För första gången på länge känner jag mig ganska inspirerad att leva. Aknemedicinen FUNKAR och har inte tagit livet av mig ännu, jag är receptinspirerad och äter fantastisk mat, jag skissar, sover och myser med L och med Siri. Läser böcker och dricker te. Mediterar och yogar (still working on that). 

Och jag är livrädd att jag ska börja tänka för mycket och förstöra allting. Du vet, sådär som jag alltid gör. Men än så länge har jag inte ens behövt använda kategorin Katastroftankar. Kanske jag bara får acceptera att det mesta är ganska fint just nu! 

(Det är ungefär här någonting deprimerande brukar slå ut ett par tänder på mig)

Men nej! Just precis nu är det BRA!

10.01.2016 kl. 23:40

Bring it on, 2016


2016, 
Må du vara fylld av skisser, bra böcker, dåliga böcker, underbara böcker, hemska böcker,
färggranna grönsaker, mat i mängder, känslor, 
glädje sorg ilska lycka
KREATIVITET
spotify utan reklam 
och en miljon kramar
kyssar
beröringar 
och sånt som värmer ända in i djupet av allt.

05.01.2016 kl. 19:09

Vincent

Det här är det absolut vackraste ögonblicket i Doctor Who. 
Vincent och jag, vi går väl ihop, inte minst med våra stympade öron.
Måste nog ha på mig min De sterrennacht-tröja idag. 
17.12.2015 kl. 14:52

Äkta


Åh, vad jag gillar henne och hennes äkthet! Ja!

Edit: Det här kräver caps lock.
ÅH, VAD JAG GILLAR HENNE OCH HENNES ÄKTHET! JA!
05.11.2015 kl. 18:09

An Experiment In Noise.

Shatter the silence and proclaim yourself.
Turn up your melody so loudly that they never forget,
and hand the world your name,
like it is a gift.


(Utdrag ur Ken Arkinds An Experiment In Noise.)

Hade glömt hur fantastisk han är. 
Hur nära den här dikten ligger min ryggmärg. 
15.10.2015 kl. 11:55

Kroppkandidat

Idag var jag och pratade om min kandidatavhandling med min blivande handledare. Jag trodde det skulle bli jobbigt och ångestfyllt, men ärligt talat ser jag fram emot att komma igång. Jag menar, hur kan det inte bli roligt när jag får skriva om det här:

(Ur Sara Hansson, Den hemliga kroppen)

08.10.2015 kl. 13:43

Aldrig mera varför

Nu slutar jag fråga varför av inspirationen. 
Varför är synonymt med död
Död på motivation och skaparglädje.
Död på konstnärsskap och författardrömmar. 
Aldrig mera varför. 

Ersättningsförslag:
Varför inte?

 
02.06.2015 kl. 19:22

chakras

Bara en liten anteckning till mig själv.
 

27.05.2015 kl. 21:25

Dansk fotografi

Hittade en liten svartvit bok vid namn Dansk Fotografi från 1995 i gratisbokhyllan. Den är full av härliga amatörfotografier, och de här tre blev jag extra förtjust i. Jag klippte ut dem för att kunna beundra dem hängandes på väggen. Eventuellt också för att teckna av dem. 

20.05.2015 kl. 12:49

Välkommen tillbaka till min själ

Matthew Bellamy är tillbaka, och gräver återigen ett hål i min själ med smutsiga konspirationsnaglar, och jag älskar det med rasande hat och passion. Jag låter mig själv smälta ihop med aggressionen och inspirationen och känna kärleken till hans konstnärskap. Fantastiskt.

Matt om 'Dead Inside': This is where the story of the album begins, where the protagonist loses hope and becomes 'Dead Inside', therefore vulnerable to the dark forces introduced in 'Psycho' and which ensue over the next few songs on the album, before eventually defecting, revolting and overcoming these dark forces later in the story.

Edit:


Är tvungen att ladda upp den här också. Först var jag skeptisk inför den 80/90-tals liknande rytmen och den tydliga artikulationen av allt (ord, takt, instrument och så vidare); jag föredrar för det mesta det knappt urskiljbara i till exempel 'Micro Cuts'. Men nej, det fastnade i mig det här också. I synnerhet för att kvinnan i videon inte alls framställs på ett sexuellt sätt även om hon är naken (YASSs, you go, muse!), och tack vare hinten av galenskap som fortfarande hänger med. Oskyldigt men mörkt.
Det här verkar mycket mera lovande än deras förra album (även om 'Supremacy' är mindblowingly bra, och jag fortfarande sitter och vrålar falskt med till den när jag kör ensam till Vasa). Hell-to-the-yes! Kommer bli en fin Muse-vår det här. 
25.03.2015 kl. 15:14

Liivi

"Life is like arriving late for a movie, having to figure out what was going on without bothering everybody with a lot of questions, and then being unexpectedly called away before you find out how it ends."
- Joseph Campbell
24.03.2015 kl. 17:55

K till J

Mitt litterära sällskap ger mig glödlampor varje gång vi träffas. Tar tacksamt emot, skakar hand med mörkchoklad och bygger vidare på fågelögat. Dina framsteg smittar av sig till en vilja som blir så stark att det är allt jag kan tänka på; jag ska jag ska jag ska jag gör!
15.02.2015 kl. 19:06


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow