Burritodag

One of those days.
12.12.2016 kl. 22:50

"Provocative fuzzy pose"

06.12.2016 kl. 22:14

En illustration om dagen

Efter #inktober har inspirationen hängt över mig som en ljuv och ljummen dimma en tidig sommarmorgon, så jag har bestämt mig för att göra (minst) en illustration om dagen. Å ena sidan är det väldigt skrämmande att jag bestämt mig för det nu, och dessutom offentliggjort det - det betyder ju att jag faktiskt måste göra det. Men jag tänker också att det är färdiglekt nu. Om jag verkligen vill göra något med mina illustrationer måste jag börja ta dem på allvar, och inte bara teckna ibland och hoppas att någon märker dem. Jag måste börja med att märka dem själv först. Så det är det jag gör nu. Gör något med min lust att skapa. Släpper taget om prestationskrav och bara verkligen gör något. För jag vet ju att jag kan.

(Klicka på bilden för att komma till min instagram, det är där jag kommer posta flitigast.)

Jag tänker mig att de flesta teckningar kommer bli som den här; en scen som betydde något för mig från dagen som gått, oavsett om det är fina eller ledsamma stunder. Jag är också öppen för misslyckande. Om jag går och är rädd för att misslyckas klarar jag inte ens av att börja, så jag omfamnar risken och möjligheten och tar mig an allt som kan tänkas dyka upp så gott jag kan. 

06.12.2016 kl. 00:41

Akvarellsiri

Idag har jag inte gjort mycket annat än att teckna och måla. Ser fram emot att i framtiden kunna fortsätta med det hela dagarna. Nu borde jag väl egentligen bara ta hänsyn till deadlines och tenter. Men jag skulle nog inte klara av att ge upp konstnärsskapet helt.

28.11.2016 kl. 23:20

Luciatåg

Jag vet att jag är några veckor tidigt ute, men en kollega från mitt sommarjobb kontaktade mig och frågade om jag hade någon gammal teckning liggande som de kunde använda för att göra reklam för luciadagen. Tyvärr hade jag inga färdiga luciainspirerade bilder, men ivrig som jag är var jag ju bara tvungen att slänga ihop något ändå. Eller rättare sagt luciafiera en redan existerande illustration. 

Teckningen är från sista dagen av #inktober, och är ett familjeporträtt av min lilla familj. Det var egentligen den enda jag tyckte jag kunde göra något av, och eftersom den dessutom är relativt färsk tyckte jag det var roligt att jobba vidare på den. Själv tycker jag luciaversionen blev mysig. :3 Om ni bläddrar ner i min blogg hittar ni originalet. Och oj så glad jag är för min ritplatta nu! Vad skulle jag gjort utan den? Inte det här i alla fall.

(Och ja, det här med ljuskällor ska jag jobba på i framtiden) 

21.11.2016 kl. 21:14

Självporträtt

12.11.2016 kl. 14:53

Nina och Siri-porträtt

En av de här typerna är i USA, den andra ligger i mitt vardagsrum. Vem som är var kan ni ju försöka lista ut, men säg inget till någon om teckningen. Den är en överraskning. 


Vad jag lärde mig när jag gjorde den här är att Nina kan likna Alex från OITNB, visst?

06.11.2016 kl. 16:32

Sirinspiration


Då jag tänkte rita någonting annat än Siri men så händer det här. Det där vid sidan av mig är förresten en halväten papaya. Och vitaminburkar. För att screw realism. 
05.11.2016 kl. 20:08

Vi i akvarell


Sista dagen av #inktober blev ett porträtt av oss; L, jag och Siri. Vår fina lilla familj. 

31.10.2016 kl. 20:39

Ett dussin offer

Jag undrar vad jag ska ta mig till när #inktober tar slut. Jag fullständigt älskar allt som har med det att göra, speciellt de fåordiga temana som går att tolka på så oändligt många olika vis. Idag är temat "one dozen".

24.10.2016 kl. 20:34

Något som får de flesta på bättre humör

Nämligen JELLYBEAN TOES! I mean look at them. Touch them. SMELL THEM. 
23.10.2016 kl. 18:43

Siris flyktguide

18.10.2016 kl. 21:40

Slappna av


Inktober dag 15 med temat relax. Vårt sätt att slappna av inkluderar en bra serie, ben ihopkurade tillsammans under en varm filt, en god kopp te och chips. Siris bild av avslappning är att ligga på sitt klösträd med utsikt över fåglarna utanför, och med en fantasi om fri tillgång till vårt (växtbaserade) smör. 

16.10.2016 kl. 15:46

Inktober dag 10

Tema: Jump. 
11.10.2016 kl. 11:49

Inktober

Aldrig varit med i inktober förut, så det här ska bli spännande! Tror Siri kommer få vara med på många av mina alster i oktober. Det här händer alltså på instagram. Har också äntligen blivit med Photoshop, så nu blir det lite ordning på vad jag tecknar! Känner mig lite mera professionell, speciellt om jag ignorerar det faktum att allt jag kan göra på photoshop är ändra kontrast och ljushet (heter det ens ljushet). Men jag ska lära mig. Så det så! Märkte också att man bara kan använda ctrl+z en gång. Det är fruktansvärt. Rester av den upptäckten syns på min vänstra hand på teckningen. 

01.10.2016 kl. 19:39


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow