Luciatåg

Jag vet att jag är några veckor tidigt ute, men en kollega från mitt sommarjobb kontaktade mig och frågade om jag hade någon gammal teckning liggande som de kunde använda för att göra reklam för luciadagen. Tyvärr hade jag inga färdiga luciainspirerade bilder, men ivrig som jag är var jag ju bara tvungen att slänga ihop något ändå. Eller rättare sagt luciafiera en redan existerande illustration. 

Teckningen är från sista dagen av #inktober, och är ett familjeporträtt av min lilla familj. Det var egentligen den enda jag tyckte jag kunde göra något av, och eftersom den dessutom är relativt färsk tyckte jag det var roligt att jobba vidare på den. Själv tycker jag luciaversionen blev mysig. :3 Om ni bläddrar ner i min blogg hittar ni originalet. Och oj så glad jag är för min ritplatta nu! Vad skulle jag gjort utan den? Inte det här i alla fall.

(Och ja, det här med ljuskällor ska jag jobba på i framtiden) 

21.11.2016 kl. 21:14

Självporträtt

12.11.2016 kl. 14:53

Tallulah

Såg Tallulah igår, äntligen, och blev inspirerad. Ville gentligen kattifiera scenen då hon sitter på bryggan, men det blev den här istället. Lika bra. 
Älskar att jobba med A5 och vattenfärger för tillfället.
Älskar alltid Ellen Page. Spelar Beyond: Two Souls nu också. Gah. Hon är så bra. Inte för att min illustration liknar henne, men den är åtminstone inspirerad av henne.

25.09.2016 kl. 00:02

Siris klösträd och prints

Har som sagt flera spännande projekt på gång. Det här är en liten del av det: Att försöka göra prints. Jag vet inte ens vad det heter på svenska. Utskrift? Tryck? Nej, vi håller oss till print. Illustrationen ovan fick mig att inse att
1. Jag behöver ett bättre redigeringsprogram. Pixlr.com håller inte måttet längre. 
2. Jag har ingen aning om hur man gör professionella prints. 
3. Punkt nummer två gör ingenting, för jag har äntligen hamnat i en situation där jag lär mig. Hurra!
4. Jag har mängder och massor att lära mig. 
5. Jag tror jag är redo för punkt fyra.

24.09.2016 kl. 11:39

Second hand-klädutmaning, möbel edition

Det är flera veckor sedan jag blev utmanad av Julia att posta bilder på tre olika second hand outfits. Jag har tänkt på det flera gånger, och till och med blivit inspirerad och tagit några bilder på mina favoritloppiskläder. Men det är ju tyvärr så att jag är urusel på att ta bilder på mig själv, speciellt när det kommer till outfits; det gör mig självmedveten på ett otroligt pinsamt sätt. Men något gott kommer det väl ur allt, och utgående från det föddes idén att ta bilder på möbler istället.

En stor del av våra möbler är second hand. Många av dem var dessutom alldeles gratis - när studerande flyttar ut från studentbyn händer det ofta att de lämnar efter sig alla möjliga olika saker som de inte fick med sig i flyttlasset, inte ville ha längre eller helt enkelt inte fick sålt. Vilken guldgruva!*

 

1. Soffan är köpt via findit, de bruna kuddarna är från loppis och tavlan är ärvd. Resten är nytt.

 

2. Den här stolen hittade vi förra veckan när våra grannar flyttade ut. Den var full med katthår, men vi skurade den noggrant och nu är den min och kattens favoritplats i vardagsrummet. Dessutom har vi sett både grannarna och deras katter, så vi är ganska säkra på att den blivit väl omhändertagen innan den blev vår. Lampan bakom är också ett gratisfynd! 

 

3. Både vårt råddiga köksbord och våra köksstolar är möbler som någon annan inte ville ha. Jag är alltid skeptisk när L insisterat på att bära hem saker som är lämnade (jag menar, det kan ju finnas en äcklig anledning till varför de tidigare ägarna inte ville ha dem), men efter att man skurat och installerat dem är jag alltid nöjd. Vår fina radio, som knappt syns bakom allt rådd, är också ett loppisfynd.

Needless to say, så är second hand något av det bästa som finns!

 

*Jag är däremot väldigt skeptisk till att ta kläder eller andra tygbeklädda ting av rädsla för vägglöss. Vet inte ens om de bara håller sig till tyger och stoppade saker, men än så länge har vi inte råkat ut för dem!

29.05.2016 kl. 18:25

Tre skisser

14.05.2016 kl. 12:19

Surya Namaskar

27.04.2016 kl. 15:56

Hur jag blir vän med min kropp igen

Det här är jag som lär känna min kropp. Jag som blir vän med den igen. Men samtidigt som det är jag som lade mig ner, tog en bild och började teckna, är det här inte jag - det är bara en reflektion av kroppen, utan alla utslag dessutom. Men den här reflektionen visar att min kropp också kan vara ett konstverk, och inte bara en otränad, trött sjukdom som jag länge gått och trott. Jag hoppas vi kommer ihåg att ta hand om varandra bättre nu, du och jag. Min kropp och jag.

Att bli diagnostiserad med psoriasis var svårare än jag trodde, och det gav mig en förvrängd kroppsbild. Därför gjorde jag det här. Det var lite känslosamt, men väldigt terapeutiskt. Jag kommer hänga den här teckningen på min vägg, för att ständigt påminnas om att kroppen kan vara ganska fin den också, även i positioner jag hade för mig var osmickrande. 

Skulle som vanligt vilja skriva mycket mer om det här, men måste smälta arbetet innan jag kan komma med några fler reflektioner.

14.04.2016 kl. 16:14

Fattiga veckan, veganmat

De som rör sig i svenska vegankretser på internet har knappast missat Fattiga veckan. Om någon gått miste om det, här är onsdagens recept:

Fattiga veckan ger förslag till billiga och goda veganmåltider. Den senaste veckan har det kommit ett nytt recept varje dag, vilka hittas på den här bloggen. Jag följde receptet ovan idag med små modifikationer för att jag inte hade alla ingredienser (bruna bönor istället för sojabönor/bonbönor, persilja istället för koriander). Det blev inte bara väldigt gott, utan också en stor mängd som jag tänker frysa in och spara till stressiga dagar. Veganmat behöver inte alls vara svårt eller dyrt, snarare är det misstänksamt enkelt och billigt. Hurra, mer veganmat till alla! 

20.02.2016 kl. 14:21

Promarkers


Allt för många år efter alla andra har jag äntligen skaffat promarkers. Jag har undvikit dem för att jag betvivlat min förmåga att färglägga, men nu när jag börjat röra mig utanför min bekvämlighetszon så mycket jag kan, tyckte jag det var dags. Det är ju faktiskt kul! Men också lite knepigt; det finns inte mycket rum för misstag. Jag måste skaffa flera färger så jag kan skugga med annat än västerländska hudtoner. 

15.02.2016 kl. 18:50

Den vackraste sången

Det här är en av de vackraste sångerna jag vet. Synd att den är så kort, jag skulle önska att den fortsatte i en kvart till. Serien den är intro till är inte heller så pjåkig!

12.02.2016 kl. 15:19

Jag tecknade ett porträtt ikväll

Jag känner mig som 17 år igen: jag sitter i en obekväm skrivbordsstol, lyssnar på alla Vampire Weekends album på Spotify fram till livespelningarna och är förlorad i porträttecknandet. Nästan lika förlorad som jag är i Doctor Who (återigen) när jag drömmer om hans liv om nätterna.

Allt med den här teckningen ligger nära mitt hjärta. Och med allt menar jag själva tecknandet, berättelserna om The Doctor och de fina stunder jag och L har när vi tittar, pratar om och älskar Doctor Who. 

Här kommer processen steg för steg:

Som det märks gav jag upp när jag kom till kläderna, då hade jag redan suttit i någon timme och började känna mig färdig i hjärnan. Men flugan måste ju ändå vara med! Kunde definitivt lagt ner mer tid på den, men doesn't matter had teckning!

Referensbild

28.01.2016 kl. 20:52

Akrylmålning steg för steg, RESULTAT

Steg 11-13:
Skissa fram skuggor och justera detaljer.


Steg 14: 
FÄRDIG.


Detalj:

Den blev inte helt som jag hade tänkt mig, jag hade till exempel inte alls planerat att den skulle bli lila. Men det är väl kanske det som är så intressant med att måla i färg, speciellt för mig som inte riktigt vet hur jag ska hantera färgerna ännu. Resultatet blir alltid en överraskning, vilket är en utmärkt övning i att inte vara så hård mot sig själv. Annars är jag väldigt nöjd och glad, det är alltid roligt att skapa något. 

Jag kallar den här Private Parts, eller Free the Nipple. Vilket som. Färgerna ser lite annorlunda ut i verkligheten, det är svårt att fånga konstverks äkthet på bild. 

26.01.2016 kl. 18:59

Akrylmålning steg för steg, del 2

Steg 6:
När du ätit upp alla pizzasnurror fortsätter du genom att glömma bort att du skulle tejpa och inse att du inte har en aning om vad du gör. 

 

Steg 7:
Experimentera med mörka färger var du vet att skuggor kommer falla. 

 

Steg 8:
Erinra dig om att det inte är så svårt att blanda ihop ljus hudfärg, i synnerhet om din akrylfärgssamling har en tub som heter "flesh". Om du är en zombie, låt dig inte luras av namnet. 


Steg 9:
Märk att alla skuggor du gjorde i början försvunnit, och ta fram lila. 


Steg 10:
Använd alldeles för mycket lila och sluta för dagen. 

 

Fortsättning följer...

25.01.2016 kl. 20:49

Akrylmålning steg för steg, del 1

Det är en stund sedan jag målat på canvas sist, men den senaste veckan har inspirationen har gnagt mig i nacken. Jag har aldrig studerat konst överhuvudtaget, bara ivrigt följt med på gymnasiets bristfälliga bildkonstlektioner, och iakttagit andras konst. Det här är alltså ingen guide, bara ett tillvägagångssätt jag utforskar just nu. 

 

Steg 1: 
Skissa motiv. Inte för detaljerat, men gärna så korrekt som möjligt. 

 

Steg 2:
Tejpa motivet för att skydda det från fläckar medan bakgrunden målas i stora drag.

 

Steg 3:
Måla bakgrunden med en lagom stor pensel, försök att täcka det som skiner igenom, om det inte är så du vill ha det. Ångra bakgrundsfärg. 


Steg 4:
Riv bort tejpen och känn dig lite bättre över färgvalet. Fyll i bakgrund var det behövs. 

 

Steg 5:
Ät upp dina nybakta veganska pizzasnurror och vänta tills färgen torkar innan du tejpar igen. 

 

Fortsättning följer... 

25.01.2016 kl. 17:50


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow