Pizza

Fick äntligen testa Tikitaks veganpizza, hurra!
14.12.2016 kl. 11:28

Burritodag

One of those days.
12.12.2016 kl. 22:50

Who Killed Captain Alex?

Här är vi på besök hos Matilda och Axel, och tittar på den här filmen. 
12.12.2016 kl. 18:40

"Provocative fuzzy pose"

06.12.2016 kl. 22:14

En illustration om dagen

Efter #inktober har inspirationen hängt över mig som en ljuv och ljummen dimma en tidig sommarmorgon, så jag har bestämt mig för att göra (minst) en illustration om dagen. Å ena sidan är det väldigt skrämmande att jag bestämt mig för det nu, och dessutom offentliggjort det - det betyder ju att jag faktiskt måste göra det. Men jag tänker också att det är färdiglekt nu. Om jag verkligen vill göra något med mina illustrationer måste jag börja ta dem på allvar, och inte bara teckna ibland och hoppas att någon märker dem. Jag måste börja med att märka dem själv först. Så det är det jag gör nu. Gör något med min lust att skapa. Släpper taget om prestationskrav och bara verkligen gör något. För jag vet ju att jag kan.

(Klicka på bilden för att komma till min instagram, det är där jag kommer posta flitigast.)

Jag tänker mig att de flesta teckningar kommer bli som den här; en scen som betydde något för mig från dagen som gått, oavsett om det är fina eller ledsamma stunder. Jag är också öppen för misslyckande. Om jag går och är rädd för att misslyckas klarar jag inte ens av att börja, så jag omfamnar risken och möjligheten och tar mig an allt som kan tänkas dyka upp så gott jag kan. 

06.12.2016 kl. 00:41

Mensvärk

Den här kallar jag Mensvärk. Tur att L, te, kaffe och Netflix finns.
05.12.2016 kl. 00:27

Gåvor och tackteckning

Tidigare i höst tog en kvinna kontakt med mig via mitt psoriasiskonto på instagram och undrade om hon kunde skicka några gratisprodukter till mig. Hon skrev att hon ville skicka en "blessing" till mig, och att hon hoppades hennes produkter skulle hjälpa mig med mina hudåkommor. Vanligtvis när någon har försökt ta kontakt med mig via det här instagramkontot har de försökt sälja något till mig, eller annars bara obekvämt instruerat mig hur jag ska leva för att må bra; goda råd i all ära, men om du säger att jag måste köpa en dyr maskin som gör vatten basiskt (vilket tydligen ska bota mig) kommer jag inte att göra det, såvida inte min läkare säger att det är mitt enda alternativ. Men jag tackade såklart ja den här gången, efter att jag frågat om hon verkligen ville skicka paket ända till Finland från USA. Så för några veckor sedan fick jag ett otroligt fint care package av Margaret:

(klicka för att komma till hennes etsy-butik)

Jag kunde knappt tro mina ögon när jag öppnade paketet och såg allt vad hon hade packat ihop till mig. Det fina är ju att hon har gjort alla produkter själv. Namnen är också fantastiska, min favorit är den stora burken till vänster: "Unicorn Pee Healing Balm". Och jag måste faktiskt säga att produkterna är fantastiska. Jag och min hud älskar dem. Även om de inte är något botemedel mot psoriasis, känns det så mycket bättre att smörja in mitt ansikte med Unicorn Pee istället för olika kortisonprodukter. 

Tänk att en kvinna jag aldrig träffat fick för sig att skicka allt det här till mig, alldeles gratis och utan krav. Dessutom har hon själv erfarenhet av de åkommor hon ville hjälpa mig med, så hon vet mer än väl vilken sits jag är i. Otroligt bra försäljningsknep ändå, för här sitter jag och rekommenderar henne till alla jag känner, och skriver ett långt blogginlägg (och instagraminlägg) om hur bra hon och hennes produkter är. 

Hur som helst vill jag tacka henne på något vis (även om jag skrivit tack till henne cirka 100 gånger redan), så jag gjorde en liten teckning av henne och vem jag gissar är hennes man:

There are still good people out there!

30.11.2016 kl. 21:13

Min första veganska jul

SEITANSKINKA, ska bli så spännande att laga dig!

Även om jag varit vegan så gott som ett år nu blir det min första veganska jul. Ifjol hade jag ingen aning om vad jag skulle laga åt mig själv istället för det alla andra åt vid julbordet, så då blev det verkligen ingen växtätarjul. Men i år har jag mycket mer erfarenhet och känner till fler alternativ. Så spännande att pröva nytt, och framför allt cruelty free, hurra!

25.11.2016 kl. 11:40

Luciatåg

Jag vet att jag är några veckor tidigt ute, men en kollega från mitt sommarjobb kontaktade mig och frågade om jag hade någon gammal teckning liggande som de kunde använda för att göra reklam för luciadagen. Tyvärr hade jag inga färdiga luciainspirerade bilder, men ivrig som jag är var jag ju bara tvungen att slänga ihop något ändå. Eller rättare sagt luciafiera en redan existerande illustration. 

Teckningen är från sista dagen av #inktober, och är ett familjeporträtt av min lilla familj. Det var egentligen den enda jag tyckte jag kunde göra något av, och eftersom den dessutom är relativt färsk tyckte jag det var roligt att jobba vidare på den. Själv tycker jag luciaversionen blev mysig. :3 Om ni bläddrar ner i min blogg hittar ni originalet. Och oj så glad jag är för min ritplatta nu! Vad skulle jag gjort utan den? Inte det här i alla fall.

(Och ja, det här med ljuskällor ska jag jobba på i framtiden) 

21.11.2016 kl. 21:14

Självporträtt – reflektioner

Efter att ha läst Julias inlägg om självporträtt blev jag så inspirerad att fortsätta skissa mig själv. Istället för att tro att det är någonting skamfullt att avbilda sig själv har jag börjat inse hur viktigt det är för mig att teckna självporträtt. Det hjälper mig att bearbeta sinnestillstånd och att lära känna mig själv bättre, för att nämna några få fördelar. Dessutom har jag lärt mig att omfamna min egen stil och mitt uttryckssätt; det jag försöker göra är inte att avbilda en korrekt version av verkligheten, utan min version av den, hur jag upplever den. Sen spelar det ingen roll om andra håller med eller inte, men om jag lyckas väcka någon slags igenkänning är det ett plus. 

Jag vet att jag postat några av de här tidigare, men de är ett par av mina favoriter. 

P.S. För en tid sedan blev jag intervjuad av Blomstrande, läs gärna! 

19.11.2016 kl. 12:41

Självporträtt

12.11.2016 kl. 14:53

Sirinspiration


Då jag tänkte rita någonting annat än Siri men så händer det här. Det där vid sidan av mig är förresten en halväten papaya. Och vitaminburkar. För att screw realism. 
05.11.2016 kl. 20:08

Stresshantering och studiestruktur

Den här veckan började en ny period. En helvetesperiod som alltid inträffar där passligt månaderna innan julstressen. En period som får mig att vilja sluta studera, sluta äta hälsosamt (P.S. Det slutade jag med för flera veckor sedan, på grund av stress. Vilken tur att Saarioinen har kommit med en vegansk mikropizza!!), sluta motionera och sluta vara produktiv överhuvudtaget. De flesta jag känner som studerar något humanistiskt ämne upplever det här i någon mån. Säger inte det mer om strukturen på studierna än om oss som stresshanterare? Men vad kan vi göra åt det? En universitetsreform som skulle fixa den här hälsofarliga strukturen kommer knappast ske det här decenniet. Snarare tvärtom, tack vare regeringens försök att spara pengar. Så vad kan vi som studerar just nu göra åt det här, annat än att sluta studera eller ta ett mellanår? Det jag försöker göra är att ta på mig så lite studiepoäng jag bara kan inom ramen av den tillåtna studietiden. Det här betyder att jag är tvungen att hoppa av kurser jag verkligen skulle ha nytta av bland annat i mina avhandlingar (hejdå intermedialitet </3), för att jag ska orka med de obligatoriska helveteskurserna (looking at you, språkhistoria och fördjupad kurs i textlingvistik). 

En högre utbildning ska idag vara till för alla, inte sant? Är det då faktiskt meningen att man år efter år ska nå gränsen till utbrändhet, hur man än försöker att ta det lugnt? Förra året skedde precis samma sak. Jag blev lindrigt utbränd och utlöste ett otroligt besvärligt fall av psoriasis som jag fortfarande sliter med. I år planerade jag mina studier med eftertanke, valde kurser noga och såg till att inte ta på mig för mycket arbete. NÅ NI KAN JU GISSA I VILKEN SITS JAG BEFINNER MIG I TROTS MITT INNERLIGA FÖRSÖK ATT TA HAND OM MIG SJÄLV?!

01.11.2016 kl. 21:56

Vi i akvarell


Sista dagen av #inktober blev ett porträtt av oss; L, jag och Siri. Vår fina lilla familj. 

31.10.2016 kl. 20:39

Saker som gör mig trött

26.10.2016 kl. 11:19


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow