Ja.

Bygger upp aggressioner innan jag släpper taget.
Vi delar ostrukturerade tankar tillsammans,
och simmar i allas själviskhet.

 

Orelaterat? 
Men, finast. 
Min nya favoritlåt. 
Och favoritflickband. 

12.05.2014 kl. 18:34

Lär mig alltid att leva

Du lyssnar till mig medan jag tappar trådar. Vi delar en glass, en tekopp och en playlist. Våren tänker alltid på att den är fin, och jag kan inte annat än instämma. Ovanför ett lock av melankoli ligger jag i gräset med dina tankar och finner tröst i att det här är början på döden. 

05.05.2014 kl. 21:36

Tar död på att vara

"Det här är jag," säger jag, och pekar på den plattaste, söndrigaste fimpen jag hittar i gruset, "och min kropp är livet."
Jag ställer mig på fimpen med hela min livsvikt. 
05.05.2014 kl. 17:16

Ett lejon med en melodi

Har inte läst en sida idag. Inte ett papper, inte en vers. Endast ynkliga, gamla blogginlägg, inspirerande egenheter och Polaroidfoton. Jag tror att jag är en melodi, men det innebär inte att jag är en. Vid fler än ett tillfälle har jag trott att jag var en sjöjungfru, och även om jag var i ett drömlikt tillstånd just då, är det väl inte sant?

Jag har fått tre brev inom ramen av en dryg vecka. Lyssnar på sånger om brev, om att vi inte kommer leva länge, istället för att skriva. Skriva svar, skriva frågor, skriva av livet i dess helhet, eller halvhet. Jag är halv, inte hel, aldrig knapp men alltid halv. Saknar ett par bitar då och då, men är fulländad. Är ingenting, som sagt, är allt. Alltid ingenting och allt. Skriver så tankar tangerar med tangenttankarna. Och jag blir alldeles blå i mina funderingar, blå genom en kameralins, genom irisar och blomblad. (Får jag nämna blommor i mina texter trots att jag svurit en ed om att aldrig skriva dikter om blommor?)

Jag kommer aldrig vara en blomma. Blommor växer inte ur fiskfjäll, det vill säga mina ben. Min rädsla för havet är en ironisk symbol för livet. Som lejon var jag alltid avundsjuk på de födda i september. De var äkta. De behövde inte ha en sjöjungfrumatta på sina golv för att kompensera ett stjärntecken de redan hade.
Jag är ett lejon med vårdad man, växande manlighet. Mina naglar river mäktigt mot marken, medan ni påpekar min förmåga för upprepningar. Är jag en upprepning? Saknar originalitet, men upprepar på ett originellt sätt. Vem fan är jag att döma, att skriva med igenkänningsfaktor, bli lycklig över komplimanger. Konung över någonting. Lejonkung, ordkung, kroppskung (kroppskunnig), kung över mig själv. 

01.05.2014 kl. 19:54

För att vi är dansande frågor utan svar

Ikväll var köket dunkelt och sprakande. Förr eller senare behövde alla hushållspapper, men vi förblev oberörda. Vi var poesi; poeter i Fridas kök, under tidspress i evigheter var sanningar alltid vägrar komma fram, förutom just då. Där känner vi varandra. Där är vi uppdruckna vinflaskor (med skinksmak) och finns. För oss själva, för varandra, för Fridas kök. 
01.05.2014 kl. 19:19

Kroppslig vuxenhet eller Vuxen kroppslighet

Har ganska vuxna bröst nu, tänker jag medan jag släpper ner min tröja över magen igen. Jag överväger att gå naken hela dagen, i och med att jag vaknar mitt i en sexdröm. Varför? För att jag slåss för att klippa banden till min litenhet; kombinera den med min snuskighet, min kroppslighet, min vuxenhet.
Är jag vuxen för att jag drömmer sexdrömmar? Är jag vuxen för att jag blickar tillbaka i tiden så magen knyter sig samtidigt som jag får blodsmak i halsen?
Har ganska vuxna hår på benen nu, tänker jag medan jag undviker att nämna andra håriga ställen. Mitt språk blir min identitet, men det är inte norska. Det är kroppsspråk och klichéer, och mina händer svettas medan jag skriver det här. Solstrålar växer faktiskt ut ur håren på mina ben, och jag berättar om röda hav, döda hav, hav av längtan och Östersjön vid sidan om.
Har ganska vuxna tankar om livet nu, tänker jag medan mina fötter blir till is och mina känslor till en bergochdalbana. Jag svettas under armarna; det enda stället jag rakar idag. Kastar min kropp i ditt ansikte. Varför?

30.04.2014 kl. 12:52

Prosa om färden med Du

Sitter på passagerarsätet i någons bil. Trycker mitt öra mot bilbältet för att lyssna till allt vi passerat, allt vi nonchalant rullat över utan att be om ursäkt. Lyssnar efter tystnad; letar och letar, men landar i mig själv. Kaos av röster som andas ut, andas in, lyssnar tillbaka och tänker på asfaltsväxter.

Vi rullar vidare. Ofta till vänster men alltid rakt fram. Du erkänner att du aldrig har haft hårigare ben eller svettigare fitta tidigare. Våra resande fötter värker under bördan av gråa byggnader och vita knutar, så vi knyter fast vår ängslan till våra bröst och tömmer våra blåsor vid skogens vackraste myrstackar. Slänger våra kroppsdelar i luften som om de vore lycka;
Vi kommer aldrig
tystna
igen. 

22.04.2014 kl. 20:13

Eller alternativa "ka-ching"

Det luktar sandig asfalt i värmen
medan den svenska ensamheten lägger sig till rätta. 

I bristen på solfläckade balkonger vet jag inte var hem är,
men finner trygghet i din kropp och äggskalen i roskis.
 

Snubblar över toalettlika visdomsord 
som får mig snarare att tänka på kinesiska framom livskonst.

21.04.2014 kl. 19:36

S

Har så många s i mina tankar.
Sjuttiosju (plus sexton) för att vara exakt. 
Sex saxar i(s) ens spexask. 
Eller hur var det?
15.04.2014 kl. 18:05

Snälla söta ni

Alla är så snälla så söta så icke-syrliga man kan bli
samtidigt som ingen har någonting att säga.
Och det trots att det är vår. 
15.04.2014 kl. 17:58

Ingen metafor

Inatt omfamnar mina fingrar kvinnligheten i dina händer. 
Påsken i ära spottar jag gult snyter mig gult,
och jag undrar hur i helvete jag orkar.
15.04.2014 kl. 14:04

För att jag väljer dig

Stänger in din ångestattack i mig,
vårdar den, tar hand om den, älskar dig utan den. 
Jag är ett berg; 
enorm, stabil,
   grå och kall på baksidan.
Jag behöver:
- växtlighet
- värme
- skönhet
Ta hand om mig - vårda mig som ditt tempel, ord som tröstar vattnar mina hårda rötter. 
Jag älskar dig utan den, med den. Jag står öga mot öga mot den, stirrar den med kärlek till döds tills du vågar krypa in i mina armar en sista gång för alltid.
Du, jag, lämnar oss aldrig. Blir berusade av våra händers uppfyllda dröm att vara tillsammans. Hjärtats lustar tar dig, mig, till nutidens fiskelycka, och du finns.
Du är lycklig i mina, i dina armar. Du är tillräcklig i att vara du
fina, goda du. 
Du är en hjälte i kollapsen,
en stjärna i kosmos.
Skulle aldrig finna mig själv i en värld utan dig. 


Luktar mormor medan jag klipper svallvågor mot mina stup.
Jag är stark. 
11.04.2014 kl. 01:14

Ja

Tvättar min matstrupe med koffeinfritt kaffe och rapar upp lasagnerester (vilka för övrigt inte är samma lasagnerester som den obekväme mannen i föregående text). Stöter förundrat på söta tankar om D (som i Dumbledore), och stänger in mig själv i en något större låda. 
07.04.2014 kl. 18:41

Friheten att vara vatten

Finner världen löjligt oattraktiv genom mina löjligt mänskliga ögon. Mina värkande vader lyssnar i misstag till ett samtal om alkoholintag på alternativa sätt, men talaren håller obekvämt i ett oöppnat paket lasagneplattor. Spelar roller spelar roll, och allt svettas ikapp med gråa, sköna regndroppar. 
07.04.2014 kl. 15:43

Min Strategiska Tillbakablick

Två timmar senare är mina ben fortfarande gelé av tunga steg tunga tankar tung(a) längtan. Slänger iväg mina drömmar om känslokall avsky, och fäller saltburkar för att locka fram vårvänlig värme. 

Två timmar senare slingrar jag mig ur soffans grepp soffans bok soffans avskyvärda fyrkantighet. Jag tar tag i mina kraftiga lår och smeker deras smidighet. Du lyssnar till mina hemliga tankar medan jag tänker på färgen grön.

Två timmar senare ler jag mot fönster mot stiliga skyltdockor mot genomskådlig artighet. Ett fruktansvärt antal stirrar på mina läppar medan de febrilt försöker dölja mina tänder. Fylliga funderingar fruktar min strategiska tillbakablick och en avlägsen lust föds. 
06.04.2014 kl. 22:48


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow