Jullov

03.01.2016 kl. 16:04

Nanowrimo

Jag skriver en dålig bok, och jag är förvånansvärt okej med det. Mina ordval är löjliga och jag upprepar samma fraser flera gånger på samma sida. Men det är roligt! Speciellt roligt att kunna skratta åt mina egna misstag, och att inte ge upp trots känslan av att vara en okunnig noob. För det är fullständigt okej, och det är var jag ska vara just nu.
05.11.2015 kl. 19:37

Jävla deckare

Plågar mig själv genom en deckare sista timmarna innan deadline, och avskyr varje förutsägbar kliché och det platta persongalleriet som spelar på de mest typiska dragen som alldeles för tydligt försöker väcka läsarens sympati för karaktärerna men som fullständigt misslyckas. Jag vill bara stänga boken och aldrig öppna den igen. Samtidigt hatar jag min livmoder som sakta men säkert vänder sig ut och in, och min hud som förbereder sig inför hudläkartiden genom att bli värre och värre, genom att passa på att blomstra innan den förhoppningsvis blir besegrad en gång för alla. 
12.10.2015 kl. 12:25

BÖCKER

Har precis beställt böcker för 40€.
Intalar mig själv att jag har råd,
att en läsupplevelse är ovärderlig,
att tre läsupplevelser därför är samma som att vara rik. 
Och det är så sant
och jag känner den där värmen i magen,
nästan som att vara förälskad,
när jag tänker på böckerna som snart dimper ner i min postlucka!


P.S. Vad gäller böckerna jag listade på ratatas sommarlista, de jag skulle läsa i sommar; jag läste inte en enda av dem. Klarade inte av att hålla mig till en läsplan, så jag läste allt annat jag kom över istället. Och det var underbart. 
13.09.2015 kl. 11:01

Om sorg"Kärlek är att jag vill
att du finns"

 

Det här är första poesin jag klarat av att ta in sedan Ken Arkind.

10.04.2015 kl. 12:52

Vi håller på med en viktig grej

04.08.2014 kl. 19:23

1 juni

"Jag ska ha bjudning på terrassen i eftermiddag och har mycket att fixa och hade egentligen tänkt springa stranden fram och tillbaka och borde därför ha gått upp för flera timmar sedan, men jag ligger fortfarande i sängen. Jag tar mig inte upp. Mina tankar hindrar mig. Det låter fruktansvärt pompöst och pubertalt, men det är faktiskt så det är. Av någon anledning tänker jag plötsligt på allt som händer samtidigt i världen och att man bara kan vara del av det man själv upplever. Men allt händer hela tiden. Det är möjligt att andra är fullkomligt medvetna om detta och har försonats med det, men för mig blev det plötsligt så tydligt att det alltid är natt och alltid dag och alltid morgon och kväll och alltid föds någon medan andra dör och några ligger med varandra och några skrattar och andra gråter och några väntar på saker eller arbetar. Alltid. Och i dag precis som i går och precis som vilken dag som helst under vilket annat år som helst. Och om jag bryter ner det i mindre delar och tänker små ögonblick blir det svindlande, för då tänker jag att precis nu, medan jag ligger här och ser genom rummet mot terrassdörren som står på glänt och solen som kommer in i rummet, så upplever andra sina livs värsta ögonblick, några är livrädda och kommer dödas på fruktansvärda sätt nästa sekund, det vill säga nu, eller nu, medan andra är med om vackra saker och tar emot ett litet barn eller blir smekta över ryggen av någon de i går inte trodde skulle besvara de starka känslorna, och åter andra, säkert de flesta, gör saker som de vid den här tiden i morgon kommer att ha svårt att minnas eftersom det de gjorde inte utgör någon skillnad, utan bara infogas i raden av saker vi hela tiden gör och måste göra. 
          I dag är alla dagar. Och alla ögonblick är nu. Och varför i hela världen skulle jag kliva upp? Allt det här är fruktansvärt rörigt och komplicerat för mig just nu, men det slutar säkert med att jag kliver upp om en liten stund."
 

Julies 1 juni, i Erlend Loes Gör vad du vill.

Ibland så.
Men inte idag.

01.06.2014 kl. 12:03

Återförenad

27.05.2014 kl. 17:46

John Green

"But he always had books. Books are the ultimate Dumpees: put them down and they'll wait for you forever; pay attention to them and they always love you back."

Lägger undan An Abundance of Katherines, och väljer Erlend Loe som sommarens andra författare. 
25.05.2014 kl. 19:56

Som sagt

24.05.2014 kl. 20:03


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow