En kropp

Har en hel del ANGST inför en hel del saker just nu. Men åtminstone har jag lust att teckna och måla igen. Alltid något!

29.08.2017 kl. 15:16

Mitt bibliotekskort

Det är äntligen här! Det känns väldigt konsigt att hålla i en produkt jag designat och som faktiskt kommer användas av några hundra människor. Jag är så glad att designen ser bra ut i det här formatet och att jag lyckades få alla marginaler på rätt plats. Det enda jag inte riktigt var nöjd med var typsnittet, som måste vara i enighet med kommunens officiella typsnitt. Men jag är till och med ganska nöjd med det. Hurra! Vad tycker ni?

Från och med nästa vecka kommer Vörå kommunbibliotek alltså att dela ut de här nya bibliotekskorten gratis till alla kunder i Vörå, Oravais och Maxmo. Jag kommer också ha en del av mina senaste konstverk utsällda i huvudbiblioteket en månad framöver. Gå gärna dit och titta, och få ett sprillans nytt kort! 

 

P.S. Jag blev intervjuad av Vasabladet om vad som inspirerade mig när jag designade kortet. Jag sa då att kommunens vapen - en havsvåg - var den största inspirationskällan. Även om det är rätt sant, så måste jag erkänna att något mycket mer feminint också inspirerade mig. Once you see it you can't unsee it. Bibbafeminism ftw.  

14.04.2017 kl. 20:25

Självporträtt

En version av mig själv.

En fin grej jag lärt mig de senaste månaderna är att självporträtt inte behöver vara exakta replikationer av mitt utseende. Det är en oerhört befriande insikt. Istället får självporträtten vara en reflektion av mig och mina upplevelser. De begränsas inte längre till fysiska attribut, utan får i princip se ut precis som de vill; exakt så som de behöver vara just i det livsskede jag är i just då jag skapar dem. Det är fint, det. 

06.03.2017 kl. 17:45

Min alldeles egna klänning (som också kan bli din)

Dagens bästa är definitivt den här klänningen. För knappa två veckor sedan laddade jag upp mitt allra första arbete på Redbubble, och beställde hem den här klänningen med mitt alldeles egna tryck. Jag ville inte göra någonting tillgängligt för allmänheten att beställa innan jag själv fått se att trycket verkligen fungerade och såg okej ut. Ni kan ju tänka er hur överlycklig jag var när den här pressades med våld genom min postlucka idag! Egentligen är det ju inte en så stor grej, vem som helst kan ju ha ett konto på Redbubble och ladda upp sina konstverk. Men jag är så oerhört stolt och lycklig över att få bära en av mina akvareller på det här sättet! Att måla den här akvarellen gjorde mig så glad att jag kan ju inte annat än att le när jag bär klänningen också. 

Här håller jag i originalet. Om ni tittar noga kan ni se min inspirationskälla bredvid mina fötter, hihi. Så otroligt roligt att kunna göra så mycket av en så anspråkslös och terapeutisk liten målning! 

HÄR hittar ni min Redbubblebutik! Ser verkligen fram emot att kunna skapa fler fina produkter och roliga mönster!

Och just det ja, glad vändag!

14.02.2017 kl. 20:10

Kattmönster

Jag är så fruktansvärt oinspirerad att göra någonting annat än just det här; måla, helst katter. 

29.01.2017 kl. 18:27

Nasty Woman

Så otroligt stark dikt av Nina Donovan! Att lyssna på det här är som fyrverkerier i kroppen. Hurra! Tänker ignorera alla kommentarer under videon på youtube och bara ÄLSKA det här fullt ut!

23.01.2017 kl. 11:55

DIVINE


Blev så väldigt inspirerad av alla fotografier från Women's March igår att jag bara måste måla en hyllning till kvinnor. Som vanligt klarar jag inte av att bestämma mig för bakgrundsfärg. 

22.01.2017 kl. 17:47

En triangelgalax

Jag börjar verkligen förstå det här med hur hårt arbete lönar sig och att det är det enda sättet att komma sig nånvart i livet. Samtidigt märker jag knappt att jag jobbar hårt, även om jag ofta sitter långt in på natten och målar, för jag har så roligt. Jag älskar det här! 
Å andra sidan är det ganska skrämmande. Jag märker att jag är på rätt väg, att jag går åt rätt håll för att nå mina mål och whatnot, men det känns lite som att jag sitter och styr en flygande matta som kommer ta mig till ställen jag knappt kan drömma om, och samtidigt väldigt verkliga ställen. Vill jag faktiskt åka dit? Vill jag verkligen göra någonting mer med min lilla hobby, vill jag dela den med världen? I och för sig gör jag ju det redan, om än i väldigt liten skala, men det skrämmer mig att jag någon gång i framtiden kanske blir tvungen att göra det här för någon annans skull än min egen. Det som får mig att sitta uppe till två på natten och illustrera är ju för att det bara är för min skull. Kan jag fortsätta göra det för min skull och samtidigt nå mina drömmar?

 

P.S. Ja, jag tänker för mycket. Jag vet. Det är också en orsak till varför jag är uppe så sent om natten. 

15.01.2017 kl. 23:00

Get your skin out

En liten hyllning till #getyourskinout och mina psoriasismedkämpar. 
15.01.2017 kl. 21:27

En illustration om dagen

Efter #inktober har inspirationen hängt över mig som en ljuv och ljummen dimma en tidig sommarmorgon, så jag har bestämt mig för att göra (minst) en illustration om dagen. Å ena sidan är det väldigt skrämmande att jag bestämt mig för det nu, och dessutom offentliggjort det - det betyder ju att jag faktiskt måste göra det. Men jag tänker också att det är färdiglekt nu. Om jag verkligen vill göra något med mina illustrationer måste jag börja ta dem på allvar, och inte bara teckna ibland och hoppas att någon märker dem. Jag måste börja med att märka dem själv först. Så det är det jag gör nu. Gör något med min lust att skapa. Släpper taget om prestationskrav och bara verkligen gör något. För jag vet ju att jag kan.

(Klicka på bilden för att komma till min instagram, det är där jag kommer posta flitigast.)

Jag tänker mig att de flesta teckningar kommer bli som den här; en scen som betydde något för mig från dagen som gått, oavsett om det är fina eller ledsamma stunder. Jag är också öppen för misslyckande. Om jag går och är rädd för att misslyckas klarar jag inte ens av att börja, så jag omfamnar risken och möjligheten och tar mig an allt som kan tänkas dyka upp så gott jag kan. 

06.12.2016 kl. 00:41

Gåvor och tackteckning

Tidigare i höst tog en kvinna kontakt med mig via mitt psoriasiskonto på instagram och undrade om hon kunde skicka några gratisprodukter till mig. Hon skrev att hon ville skicka en "blessing" till mig, och att hon hoppades hennes produkter skulle hjälpa mig med mina hudåkommor. Vanligtvis när någon har försökt ta kontakt med mig via det här instagramkontot har de försökt sälja något till mig, eller annars bara obekvämt instruerat mig hur jag ska leva för att må bra; goda råd i all ära, men om du säger att jag måste köpa en dyr maskin som gör vatten basiskt (vilket tydligen ska bota mig) kommer jag inte att göra det, såvida inte min läkare säger att det är mitt enda alternativ. Men jag tackade såklart ja den här gången, efter att jag frågat om hon verkligen ville skicka paket ända till Finland från USA. Så för några veckor sedan fick jag ett otroligt fint care package av Margaret:

(klicka för att komma till hennes etsy-butik)

Jag kunde knappt tro mina ögon när jag öppnade paketet och såg allt vad hon hade packat ihop till mig. Det fina är ju att hon har gjort alla produkter själv. Namnen är också fantastiska, min favorit är den stora burken till vänster: "Unicorn Pee Healing Balm". Och jag måste faktiskt säga att produkterna är fantastiska. Jag och min hud älskar dem. Även om de inte är något botemedel mot psoriasis, känns det så mycket bättre att smörja in mitt ansikte med Unicorn Pee istället för olika kortisonprodukter. 

Tänk att en kvinna jag aldrig träffat fick för sig att skicka allt det här till mig, alldeles gratis och utan krav. Dessutom har hon själv erfarenhet av de åkommor hon ville hjälpa mig med, så hon vet mer än väl vilken sits jag är i. Otroligt bra försäljningsknep ändå, för här sitter jag och rekommenderar henne till alla jag känner, och skriver ett långt blogginlägg (och instagraminlägg) om hur bra hon och hennes produkter är. 

Hur som helst vill jag tacka henne på något vis (även om jag skrivit tack till henne cirka 100 gånger redan), så jag gjorde en liten teckning av henne och vem jag gissar är hennes man:

There are still good people out there!

30.11.2016 kl. 21:13

Akvarellsiri

Idag har jag inte gjort mycket annat än att teckna och måla. Ser fram emot att i framtiden kunna fortsätta med det hela dagarna. Nu borde jag väl egentligen bara ta hänsyn till deadlines och tenter. Men jag skulle nog inte klara av att ge upp konstnärsskapet helt.

28.11.2016 kl. 23:20

Harkvinna

28.11.2016 kl. 17:30

Bli bättre på akvarell

Akvarell är och kommer troligtvis alltid vara en favorit. Är för tillfället väldigt inspirerad att förbättra min teknik, för förbättring behöver jag verkligen. Däremot är jag inte så brydd i att följa några regler; jag bara gör som jag vill. Det skulle troligtvis bli mycket enklare för mig om jag tog till mig regler och tillrättavisningar, men det har aldrig varit min grej. Jag har aldrig klarat av att till exempel utgå från ett rutsystem för att göra porträtt symmetriska. Jag vill helt enkelt inte. Det är ju en väldigt hjälpsam teknik, men det känns bara fel för mig. Jag kan inte använda något annat än mina ögon och mina händer. Det har blivit en så stark del av mig nu att jag inte kan släppa taget om det. Men jag kan fortfarande utvecklas och lära mig massor.

28.11.2016 kl. 13:53

Inspireras av skissböcker

Är alldeles tagen av att titta på folks skissböcker på youtube för tillfället. Drawing Tutorials Online är min favoritkanal (gillar deras hemsida också, även om jag inte tittar in där så ofta); jag älskar att se studenternas skissböcker, de får mig faktiskt att känna som att jag också har en chans i världen. Däremot blir jag också lite frustrerad över var jag befinner mig geografiskt, och hur mina möjligheter är så mycket mer begränsade än deras just på grund av var jag kommer från och var jag bor. När jag gick i gymnasiet drömde jag i smyg om att söka in till School of Visual Arts och flytta till New York där de här människorna studerar. Men hur som helst, älskar att inspireras av andra kreativa människor. Alla är så duktiga, och alla har så personlig stil! Ariels skissbok är en av mina favoriter såhär långt:

23.11.2016 kl. 14:54


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt 

Follow