Gammal favorit

Tyckte det var dags att ändra om lite här på bloggen. Tyvärr fick jag inte hela bilden att passa in där uppe hur jag än försökte justera pixlar och storlek. Det får vara sådär tillsvidare, men blir nog illa tvungen att ändra det på nåt sätt.
Bilden är en personlig favorit från ifjol sommar då jag var trött på allt och alla, men ändå hittade någonting fint att tänka på och göra. 

(Fin gul rand som jag inte såg när jag redigerade, hehe.)

Publicerad idag kl. 13:58

Tallulah

Såg Tallulah igår, äntligen, och blev inspirerad. Ville gentligen kattifiera scenen då hon sitter på bryggan, men det blev den här istället. Lika bra. 
Älskar att jobba med A5 och vattenfärger för tillfället.
Älskar alltid Ellen Page. Spelar Beyond: Two Souls nu också. Gah. Hon är så bra. Inte för att min illustration liknar henne, men den är åtminstone inspirerad av henne.

Publicerad igår kl. 00:02

Siris klösträd och prints

Har som sagt flera spännande projekt på gång. Det här är en liten del av det: Att försöka göra prints. Jag vet inte ens vad det heter på svenska. Utskrift? Tryck? Nej, vi håller oss till print. Illustrationen ovan fick mig att inse att
1. Jag behöver ett bättre redigeringsprogram. Pixlr.com håller inte måttet längre. 
2. Jag har ingen aning om hur man gör professionella prints. 
3. Punkt nummer två gör ingenting, för jag har äntligen hamnat i en situation där jag lär mig. Hurra!
4. Jag har mängder och massor att lära mig. 
5. Jag tror jag är redo för punkt fyra.

Publicerad 24.09.2016 kl. 11:39

"A"

Jag vet att jag bloggat lite när aktias hemsida kommer upp först när jag skriver "a" i adressfältet. 
Publicerad 16.09.2016 kl. 13:28

Cover art och illustrationer till ett album

Den längst ner är fortfarande under konstruktion. Har i uppgift att fånga en stämning med dessa, och har fortfarande en hel del illustrationer kvar. De är baserade på låttexter som i sin tur är inspirerade av sägner och lokalhistoria (bortsett från den första som ska bli skivomslag). Till exempel den sista ska föreställa en man som ska skjutsa djävulen över en fjord. Älskar alla låttexter, de är så spännande! Det är alltså Myrkgravs nya album jag illustrerar till. 

Publicerad 13.09.2016 kl. 10:28

Halvvägs

Tänker ofta för mig själv att jag är halvvägs nu. 
Tre år bakom mig.
Tre år kvar. Minst. 

Har jag klarat det förr måste jag väl klara det nu. 
Eller?

Jag har helt andra utmaningar med mig nu än vad jag hade förr, 
men samtidigt har jag blivit mycket mer säker på mig själv och mina val än vad jag var då, även om min självkänsla lider ganska ofta. 

Så lite starkare är jag väl nog. 

Jag är halvvägs nu. 
Publicerad 13.09.2016 kl. 10:22

Borta

Så skönt att vara ifred från alla åsikter ibland. 
Nästan alla iallafall. 

Plötsligt har jag en hel rad med kreativa projekt framför mig. 
Rädd och ivrig.

Försök tro på det jag gör.

Publicerad 19.08.2016 kl. 15:30

Psoriasis

Jag hatar psoriasis. Jag har en dålig dag idag, och det känns mer som att mina utslag styr mig än vad jag styr mig själv. Jag hatar att jag bryr mig om vad andra tänker när de ser mig. Jag hatar att utslagen är så jävla synliga att jag inte vågar ha på mig kläder som låter solen hela huden. Jag hatar att jag tänker på det dygnet runt, och att jag är rädd för att resa till Norge och vara tvungen att förklara det för L:s vänner och familj. Jag hatar att jag är rädd för sommaren och exponeringen den innebär för min kropp. Min stackars ensamma kropp. Min rädda kropp. Jag hatar psoriasis, och framförallt att det gör det så svårt för mig att tycka om min kropp. När jag äntligen hade börjat känna mig bra. Vacker. Någon som passar in i mängden. Kanske det är meningen att jag aldrig ska passa in. Det här är ett jävligt vrickat sätt att lära mig det, Universum. Jag är inte tacksam.

 

Just nu önskar jag bara att jag hade råd att bo i en stuga hela sommaren. Bo på ett ställe var allt jag behöver finns; mat, vatten, böcker, pennor och papper, och L. Ett ställe där jag inte behöver träffa någon annan på flera månader. Ett ställe där jag ifred får ta reda på hur jag kan bli frisk, och pröva mig fram utan att skämmas. Ett ställe där jag kan ligga naken i solen. Ett ställe där jag kunde återhämta mig, lära mig att min kropp är vacker trots psoriasis. Ett ställe där skönhetsideal inte kunde nå mig och bryta mig ner. 

 

Jag hatar psoriasis. 

Publicerad 03.06.2016 kl. 11:51

Second hand-klädutmaning, möbel edition

Det är flera veckor sedan jag blev utmanad av Julia att posta bilder på tre olika second hand outfits. Jag har tänkt på det flera gånger, och till och med blivit inspirerad och tagit några bilder på mina favoritloppiskläder. Men det är ju tyvärr så att jag är urusel på att ta bilder på mig själv, speciellt när det kommer till outfits; det gör mig självmedveten på ett otroligt pinsamt sätt. Men något gott kommer det väl ur allt, och utgående från det föddes idén att ta bilder på möbler istället.

En stor del av våra möbler är second hand. Många av dem var dessutom alldeles gratis - när studerande flyttar ut från studentbyn händer det ofta att de lämnar efter sig alla möjliga olika saker som de inte fick med sig i flyttlasset, inte ville ha längre eller helt enkelt inte fick sålt. Vilken guldgruva!*

 

1. Soffan är köpt via findit, de bruna kuddarna är från loppis och tavlan är ärvd. Resten är nytt.

 

2. Den här stolen hittade vi förra veckan när våra grannar flyttade ut. Den var full med katthår, men vi skurade den noggrant och nu är den min och kattens favoritplats i vardagsrummet. Dessutom har vi sett både grannarna och deras katter, så vi är ganska säkra på att den blivit väl omhändertagen innan den blev vår. Lampan bakom är också ett gratisfynd! 

 

3. Både vårt råddiga köksbord och våra köksstolar är möbler som någon annan inte ville ha. Jag är alltid skeptisk när L insisterat på att bära hem saker som är lämnade (jag menar, det kan ju finnas en äcklig anledning till varför de tidigare ägarna inte ville ha dem), men efter att man skurat och installerat dem är jag alltid nöjd. Vår fina radio, som knappt syns bakom allt rådd, är också ett loppisfynd.

Needless to say, så är second hand något av det bästa som finns!

 

*Jag är däremot väldigt skeptisk till att ta kläder eller andra tygbeklädda ting av rädsla för vägglöss. Vet inte ens om de bara håller sig till tyger och stoppade saker, men än så länge har vi inte råkat ut för dem!

Publicerad 29.05.2016 kl. 18:25

Tre skisser

Publicerad 14.05.2016 kl. 12:19

Surya Namaskar

Publicerad 27.04.2016 kl. 15:56

Slutet för den språkliga nudismen

Jag har kommit fram till att jag och den språkliga nudismen är tvungna att flytta för att kunna frodas. Därför har jag i all tysthet bytt bloggportal, men endast med skrivandet. Jag vill stanna kvar på ratata med mina bilder och annat kreativt, för i den bemärkelsen fungerar vi väldigt bra tillsammans. Det här gör jag inte för att jag skulle vara missnöjd med ratata (det är ju faktiskt tvärtom, och det är därför en del av mig stannar), utan för att jag behöver stiga tillbaka och vara för mig själv i mitt lilla privata hörn av internet, och lära mig på att uttrycka mig mer äkta. På den nya bloggen har jag hittills haft en besökare, och jag tror att det är jag själv som inte kom ihåg att logga in innan jag klickade in på den. Det är väldigt skönt. Mitt egna lilla internetrum. Kanske argusti blir ett slags portfolio, eller kanske bara ett rum för korta tankar. Det visar sig. Hur som helst, vi ses!

Publicerad 23.04.2016 kl. 14:43

Bloglovin'

Tydligen har min blogg äntligen dykt upp där! Så nu går det att följa: Följ min blogg med Bloglovin.
Publicerad 23.04.2016 kl. 00:17

Hitler

Okej, jag är ingen recensent, så jag tänker en av kommentarerna på Netflix tala: 

"En skakande film som är utmanande för oss alla. Det är obehagligt lätt att vi obetänksamt reviderar historien, när det hemska som verkligen har hänt och händer överskuggas av framsteg som gjorts och görs. Filmen börjar som en komedi, som nästan provocerar i sitt lättsinne, och övergår sedan i en skakande nutidsskildring. Den riktar strålkastarna mot populismen, fanatismen, den ytliga journalistiken och underhållningsindustrin och utmanar oss alla till eftertanke och självrannsakan."

I filmen Er ist wieder da (2015, baserad på en bok med samma titel skriven av Timur Vermes) vaknar Hitler upp i 2014 och banar sakta men säkert fram sin väg till makt genom att resa runt och prata med det tyska folket, och erövra underhållningsbranschen. Det här sker så gott som av sig självt, eftersom producenterna ser honom som en väldigt övertygande komiker och därför ett enkelt sätt att tjäna pengar. 

Jag hade ingen aning om vad som väntade när vi satte på den här filmen. Det började alldeles alldagligt, om än fängslande, och slutade med en enorm klump i magen. Berättelsen placerar vår samtid i ett ögonöppnande perspektiv som visar hur vi låter historien upprepar sig själv. Därför är det här en film som alla borde se. 

Publicerad 22.04.2016 kl. 23:46

Throwback och hur ska vi klara oss utan Siri

Throwback till när jag yogade vid kanten av ett stup i Norge. Hoppas göra samma i år. Om vi klarar av att lämna Siri hos mina föräldrar i ett par veckor, vill säga. Vi gråter redan lite över det, tänker på hur ensam stackars pusen kommer vara. Inte för att mina föräldrar skulle vara dåliga kattvakter, snarare tvärtom, men hon är en liten fjant som behöver oss. Fast kanske det är mer synd om oss, kanske det är vi som inte klarar oss utan henne.

Publicerad 17.04.2016 kl. 16:56


En fnatt som tänker osammanhängande tankar och försöker uttrycka dem genom texter och teckningar

Det här är främst ett anteckningsblock framom något annat, med målet att använda så ocensurerade ord som möjligt